Bygotto med palmekål og andebryst

Bedømmelse

(1 vurderinger)

45 min

Palmekål er en dejlig kålsort som vinder mere og mere frem. Den vokser på en stok og ligner lidt - en palme. Smagen er a la grønkål, men mildere og med et strejf af bøgeblade.

Ingredienser

Hovedret

Antal portioner
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • ¾ tsk havsalt
  • friskkværnet peber

Bygotto

  • 1 tsk rapsolie
  • 320 g perlebyg (ca. 4 dl)
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 250 g)
  • 6 dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 150 g friske palmekålsblade eller grønkål
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% Pasta- & gratineringsost
  • 2 æbler i tynde både, fx gråsten (ca. 250 g)

Pynt

  • fintstrimlet palmekål

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle rester af fjer og tag skindet af andebrystet. Skær skindet i ca. ½ cm strimler. Rist dem i en pande ved kraftig varme i ca. 3 min. og derefter ved jævn varme til de er sprøde. Læg "andeflæskesværene" på et stykke køkkenrulle og drys dem med ¼ tsk af saltet. Varm andefedtet i panden op. Brun andebrystet ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag andebryststykket af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Skær kødet i meget tynde skiver og drys det med salt, peber og flæskesvær - lige inden serveringen.

Bygotto

Lad imens olien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits bygperler og løg i ca. ½ min. Tilsæt vand og salt og kog byggen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Skyl kålbladene godt og fjern midterribberne. Skær palmekålen i fine strimler og kom dem i bygottoen. Kog i yderligere ca. 5 min. Vend ingefær og halvdelen af osten i og kom bygottoen i en varm skål. Pynt med æblebåde og drys med resten af osten og palmekål.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %

Kilde: