Bygotto med palmekål og andebryst

Bygotto med palmekål og andebryst

35 min
Palmekål er en dejlig kålsort som vinder mere og mere frem. Den vokser på en stok og ligner lidt - en palme. Smagen er a la grønkål, men mildere og med et strejf af bøgeblade.

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle rester af fjer og tag skindet af andebrystet.
  • Skær skindet i ca. ½ cm strimler og rist dem i en pande ved kraftig varme i ca. 3 min. og derefter ved jævn varme til de er sprøde.
  • Læg "andeflæskesværene" på et stykke køkkenrulle og drys dem med ¼ tsk af saltet.
  • Varm andefedtet i panden op og brun andebrystet ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. - vend af og til.
  • Tag andebryststykket af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min.
  • Skær kødet i meget tynde skiver og drys det med salt, peber og flæskesvær - lige inden serveringen.
Bygotto
  • Lad imens olien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits bygperler og løg i ca. ½ min.
  • Tilsæt vand og salt og kog byggen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Skyl kålbladene godt og fjern midterribberne.
  • Skær palmekålen i fine strimler og kom dem i bygottoen.
  • Kog i yderligere ca. 5 min.
  • Vend ingefær og halvdelen af osten i og kom bygottoen i en varm skål.
  • Pynt med æblebåde og drys med resten af osten og palmekål.
Energiindhold for hele retten:

9696 kJ / 2317 kcal

Næringsindhold pr. 100g

470 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 25,1 % 6,9 g
Kulhydrat: 50,3 % 13,9 g
Fedt: 24,6 % 3,1 g
Mere inspiration

Her en lækker variation af bygotto - med hytteost.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

1 Andebryst med skind (ca. 300 g)
¾ tsk Havsalt
Friskkværnet peber
Bygotto
1 tsk Rapsolie
320 g Perlebyg (ca. 4 dl)
3 Grofthakkede zittauerløg (ca. 250 g)
6 dl Vand
1½ tsk Groft salt
150 g Friske palmekålsblade eller grønkål
1½ spsk Fintrevet frisk ingefær
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 Æbler i tynde både, fx gråsten (ca. 250 g)
Pynt
Fintstrimlede palmekålsblade