Andebryst med bagte æbler, løg og sprødstegt svær

Andebryst med bagte æbler, løg og sprødstegt svær

1 time
Retten leder tankerne hen på den traditionelle æbleflæsk - nu i en anderledes version med andebryst med sprøde svær og masser af æbler, løg og timian.

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle fjerrester og træk derefter forsigtigt skindet af andebryststykkerne. Brug evt. en skarp kniv til at løsne skindet fra kødet. Skær skindet i ca. 1 cm tynde strimler.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg skindet i ca. 2 min. - vend af og til. Drys med ½ tsk salt, når det begynder at blive gyldent
  • Steg i yderligere ca. 3 min. ved jævn varme til andesværene er gyldne og sprøde.
  • Læg andesværene til afdrypning på fedtsugende papir - gem andefedtet i panden.
  • Drys andebrysterne med resten af saltet og peber.
  • Lad andefedtet blive varmt i panden og brun kødet i ca. 1 min på hver side ved jævn varme.Tag kødet af panden.
  • Svits løgene i det resterende andefedt i ca. 1 min. ved kraftig varme.
  • Fordel løgene i et ovnfast fad og vend dem sammen med æbler, timian, salt og peber.
  • Læg andebrysterne ovenpå, og steg retten midt i ovnen.
  • Skær andebrysterne i skiver. Vend tranebær sammen med de bagte løg og æbler. Anret skiver af andebryst og andesvær oven på de bagte æbler og løg. Server ristet rugbrød til.
Stegetid
  • Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv denne opskrift på andebryst stegt i en pande.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7151 kJ / 1709 kcal

Næringsindhold pr. 100g

389 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,4 g
Protein: 33 % 7,6 g
Kulhydrat: 39,1 % 9 g
Fedt: 27,9 % 2,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Andebryster med skind (ca. 600 g)
2
Smør
25 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Rødløg i både (ca. 150 g)
3
Uskrællede æbler i både (ca. 750 g)
6
Groft salt
½ tsk
Frisk timian
3 spsk
Friskkværnet peber
Tørrede tranebær
1 dl
Tilbehør
Ristet groft rugbrød
240 g