Andebryst med bagte æbler, løg og sprødstegt svær
  • Arla
  • Opskrifter
  • Andebryst med bagte æbler, løg og sprødstegt svær

Andebryst med bagte æbler, løg og sprødstegt svær

1 time
Retten leder tankerne hen på den traditionelle æbleflæsk - nu i en anderledes version med andebryst med sprøde svær og masser af æbler, løg og timian.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

  • Fjern eventuelle fjerrester og træk derefter forsigtigt skindet af andebryststykkerne. Brug evt. en skarp kniv til at løsne skindet fra kødet. Skær skindet i ca. 1 cm tynde strimler.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg skindet i ca. 2 min. - vend af og til. Drys med ½ tsk salt, når det begynder at blive gyldent
  • Steg i yderligere ca. 3 min. ved jævn varme til andesværene er gyldne og sprøde.
  • Læg andesværene til afdrypning på fedtsugende papir - gem andefedtet i panden.
  • Drys andebrysterne med resten af saltet og peber.
  • Lad andefedtet blive varmt i panden og brun kødet i ca. 1 min på hver side ved jævn varme.Tag kødet af panden.
  • Svits løgene i det resterende andefedt i ca. 1 min. ved kraftig varme.
  • Fordel løgene i et ovnfast fad og vend dem sammen med æbler, timian, salt og peber.
  • Læg andebrysterne ovenpå, og steg retten midt i ovnen.
  • Skær andebrysterne i skiver. Vend tranebær sammen med de bagte løg og æbler. Anret skiver af andebryst og andesvær oven på de bagte æbler og løg. Server ristet rugbrød til.
Energiindhold for hele retten:

7382 kJ / 1764 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 30,8 % 7,3 g
Kulhydrat: 44,1 % 10,4 g
Fedt: 25,1 % 2,7 g
Mere inspiration

Prøv denne opskrift på andebryst stegt i en pande.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

2 Andebryster med skind (ca. 600 g)
25 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Rødløg i både (ca. 150 g)
6 Uskrællede æbler i både (ca. 750 g)
½ tsk Groft salt
3 spsk Frisk timian
Friskkværnet peber
1 dl Tørrede tranebær
Tilbehør
240 g Ristet groft rugbrød