Sprængt andebryst med peberrodssauce

Sprængt andebryst med peberrodssauce

60+ min
Sprængt andebryst er en helt anden måde at tilberede kødet på. Formålet med sprængningen er at tilføre kødet, her andebrystet, så meget salt, at det holder bedre på kødsaften, men ikke så meget, at det smager for salt. Og det gældre om at holde balancen i hele kødstykket. Her får du en nem opskrift på sprængt andebryst og et dejligt tilbehør i form af smørstegte grøntsager og en dejlig peberrodssauce.

Sådan gør du

Saltlage til sprængt andebryst
  • Rør vand, salt og farin sammen til salt og farin er opløst.
  • Rens, skyl og tør de to stykker andebryst og læg dem i saltlagen med skindsiden opad.
  • Læg en tallerken over så stykkerne er helt dækket af lage - eller læg andebrystet i en plasticpose.
  • Lad de to stykker andebryst trække tildækket i køleskabet i ca. 5 timer.
Kogning af andebryst
  • Tag de to stykker andebryst op af saltlagen og læg dem i en gryde sammen med løg og peberkorn.
  • Hæld vand ved og bring det i kog.
  • Kog de to stykker andebryst ved svag varme og under låg i ca. ½ time.
  • Tag dem op og lad dem trække tildækket i ca. 15 min.
Peberrodssauce
  • Kom fløden i en tykbundet gryde og bring den i kog.
  • Kog fløden uden låg i ca. 15 min., til der er ca. 4 dl tilbage. Rør af og til.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt peberrod, eddike og sukker. Smag til med salt og peber.
  • Hold saucen varm under låg. Den må ikke koge igen.
Smørstegte grøntsager
  • Lad smørret blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt broccoli, løg og æble og svits blandingen ved jævn varme i ca. 4 min.
  • Drys med salt og peber og server straks.
Servering af sprængt andebryst
  • Steg skindet fra de 2 stykker andebryster sprødt og skær kødet i skiver. Anret med smørstegte grøntsager, pynt med timian og server med peberrodssauce, og kogte kartofler.
Mere inspiration

Er der noget så godt som god gammeldags andesteg?

Andesteg
60+ min
Andesteg
(305)
Velbekomme!
Tips

Peberrodssaucen kan også tilberedes med piskefløde, - vurder selv, hvor meget du vil koge fløden ind.

Variation

Du kan tilsætte løg til grøntsagsblandingen og/eller udskifte æblerne med pærer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9147 kJ / 2186 kcal

Næringsindhold pr. 100g

320 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 31,8 % 6 g
Kulhydrat: 48,4 % 9,1 g
Fedt: 19,8 % 1,7 g
Relateret video
Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole. Skal du bruge broccoli i en broccolisalat eller i tærtefyld, skal du holde kogetiden endnu kortere – omkring 1 minut. Her må broccolien nemlig godt være sprød.

Ingredienser

Saltlage til sprængt andebryst
Vand
1 liter
Groft salt (ca. 2½ dl)
200 g
Brun farin (ca. spsk)
3 spsk
Andebryster med skind (ca. 600 g)
2
Kogning af andebryst
Rødløg i både
1
Sorte peberkorn
4
Vand
7½ dl
Peberrodssauce
½ liter
Frisk, fintrevet peberrod
2 spsk
Eddike
1 spsk
Sukker
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Smørstegte grøntsager
Smør
25 g
Broccoli i små buketter og stokken i skiver
300 g
Rødløg i tynde både
2
Uskrællede æbler i både, fx ingrid marie
2
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Kogte kartofler
1 kg
Pynt
Frisk timian