Sprængt andebryst med peberrodssauce
60+ min

Sprængt andebryst med peberrodssauce

Sprængt andebryst - gør det selv - det er nemt og smager fantastisk.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprængt andebryst med peberrodssauce

Sprængt andebryst - gør det selv - det er nemt og smager fantastisk.

Antal portioner

Saltlage

  • 1 liter vand
  • 200 g groft salt (ca. 2½ dl)
  • 3 spsk brun farin
  • 2 andebryster (ca. 600 g)

Kogning af andebryst

  • 1 rødløg i både
  • 4 sorte peberkorn
  • 7½ dl vand

Peberrodssauce

Smørstegte grøntsager

  • 25 g smør
  • 300 g broccoli i små buketter og stokken i skiver
  • 2 rødløg i tynde både
  • 2 uskrællede æbler i både, fx ingrid marie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Saltlage

: Rør vand, salt og farin sammen til salt og farin er opløst. Rens, skyl og tør de to stykker andebryst. Læg dem i saltlagen med skindsiden opad. Læg en tallerken over så stykkerne er helt dækket af lage. Lad de to stykker andebryst trække tildækket i køleskabet i ca. 5 timer.

Kogning af andebryst

Tag de to stykker andebryst op af saltlagen og læg dem i en gryde sammen med løg og peberkorn. Hæld vand ved og bring det i kog. Kog de to stykker andebryst ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag dem op og lad dem trække tildækket i ca. 15 min.

Peberrodssauce

Kom fløden i en tykbundet gryde og bring den i kog. Kog fløden uden låg i ca. 15 min., til der er ca. 4 dl tilbage. Rør af og til. Tag gryden af varmen og tilsæt peberrod, eddike og sukker. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm under låg. Den må ikke koge igen.

Smørstegte grøntsager

Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt broccoli, løg og æble og svits blandingen ved jævn varme i ca. 4 min. Drys med salt og peber og server straks.

Ved serveringen

Fjern skindet fra de 2 stykker andebryst og skær dem i tynde skiver.

Tip

Peberrodssaucen kan også tilberedes med piskefløde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 36 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Den fyldige hvidvin på pinot gris-druen fra Alsace er rigtig god til kombinationen af sprængt and og peberrod Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til and