Bagte rødbeder

Bagte rødbeder

45 min
Bagte rødbeder er et dejligt tilbehør til fx stegt kød, kylling eller fisk. Alternativt kan de serveres med en grøn salat og brød - og gøre det ud for et selvstændigt måltid.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 30 min ved 175° - varmluft.

  • Skræl og skær rødbederne i mindre stykker. Fordel rødbederne i et ovnfast fad og vend dem med appelsinskal og -saft, salt og peber.
  • Skær smørret i mindre stykker og fordel dem på rødbederne. Bag rødbederne til de er knap møre, de må gerne have lidt bid - vend rødbederne godt rundt, når de er bagte.
  • Varm imens en pande op og rist valnøddekernerne ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt smør og honning og rist dem yderligere i ca. 1 min. under omrøring.
  • Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og drys dem med lidt flagesalt.
  • Fordel valnødderne på de bagte rødbeder.
Peberrodscreme med grønkål
  • Vend cremefraiche sammen med peberrod og salt.
  • Knug grønkålen fri for vand og rør den i cremefraichen. Smag til. Server peberrodscremen til de bagte rødbeder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6388 kJ / 1527 kcal

Næringsindhold pr. 100g

411 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 8,3 % 2 g
Kulhydrat: 33,4 % 8,1 g
Fedt: 58,3 % 6,5 g
Mere inspiration

Lækre rødbededeller - prøv dem!

Rødbededeller
45 min
Rødbededeller
(47)

Ingredienser

1 kg Rødbeder
1 Appelsin - skal og saft heraf
1 tsk Groft salt
1 tsk Friskkværnet peber
25 g Smør
50 g Grofthakkede valnøddekerner
10 g Smør
1 spsk Flydende honning
1 nip flagesalt
Peberrodscreme med grønkål
2½ dl Creme fraiche
1- 2 spsk Fintrevet frisk peberrod
¾ tsk Groft salt
250 g Optøet frossen, hakket grønkål