Bagte rødbeder

45 min
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er et dejligt tilbehør til fx stegt kød, kylling eller fisk. Alternativt kan de serveres med en grøn salat og brød - og gøre det ud for et selvstændigt måltid.

Ingredienser

1 kg Rødbeder
1 Appelsin - skal og saft heraf
1 tsk Groft salt
1 tsk Friskkværnet peber
25 g Smør
50 g Grofthakkede valnødder
10 g Smør
1 spsk Flydende honning
1 nip flagesalt

Peberrodscreme med grønkål

2½ dl Creme fraiche
1- 2 spsk Fintrevet frisk peberrod
¾ tsk Groft salt
250 g Optøet frossen, hakket grønkål

Sådan gør du

  • Skræl og skær rødbederne i mindre stykker. Fordel rødbederne i et ovnfast fad og vend dem med appelsinskal og -saft, salt og peber.
  • Skær smørret i mindre stykker og fordel dem på rødbederne. Bag rødbederne til de er knap møre i ca. 30 min ved 175° - varmluft, de må gerne have lidt bid - vend rødbederne godt rundt, når de er bagte.
  • Varm imens en pande op og rist valnøddekernerne ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt smør og honning og rist dem yderligere i ca. 1 min. under omrøring.
  • Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og drys dem med lidt flagesalt.
  • Fordel valnødderne på de bagte rødbeder.

Peberrodscreme med grønkål

  • Vend cremefraiche sammen med peberrod og salt.
  • Knug grønkålen fri for vand og rør den i cremefraichen. Smag til. Server peberrodscremen til de bagte rødbeder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6271 kJ / 1499 kcal

Næringsindhold pr. 100g

404 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 8,3 % 2 g
Kulhydrat: 32,2 % 7,7 g
Fedt: 59,5 % 6,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-rodbeder/