Bagt laks med hytteost og rødbeder

Bagt laks med hytteost og rødbeder

45 min
Lækkert krydret laks med farverigt tilbehør. Hytteostsalsaen passer perfekt til.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

  • Vend rødbeder og kartofler sammen med smør på en plade med bagepapir og drys med salt.
  • Bag kartofler og rødbeder midt i ovnen i ca. 15 min.
  • Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad.
  • Kom krydderierne på laksen og bag den på en rist over grøntsagerne - de sidste 15 min. af bagetiden (ca. ½ time i alt).
  • Vend hytteost, salsa og salt sammen og server det sammen med den varme laks sammen og de bagte grøntsager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10873 kJ / 2599 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 40,7 % 11,3 g
Fedt: 34,4 % 4,4 g

Ingredienser

Skrællede rødbeder i både
800 g
Skrællede kartofler i både
600 g
Smør - smeltet
25 g
Groft salt
1 tsk
Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g)
4
Herbes de Provence
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Hytteost
200 g
Tomatsalsa
1 spsk
Fint salt
¼ tsk
Pynt
Frisk koriander
Tilbehør
Groft brød
150 g