Bagte søde kartofler med to slags dip

Bagte søde kartofler med to slags dip

Kartoflens naturlige søde smag kommer frem efter noget tid i ovnen og harmonerer perfekt sammen med de to slags dip.

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne godt og læg dem i en lille bradepande. Bag dem midt i ovnen - til de er møre.
Avocadodip med skinke
  • Del avocadoen og fjern stenen. Mos avocadokødet og vend det sammen med hytteost, skinke, salt og peber. Smag til.
Grønkålsdip med blåskimmel
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg grønkålen ved kraftig varme i ca. 4 min. - rør af og til. Lad kålen køle af. Rør osten blød sammen med hvidløg og lidt af cremefraichen - rør resten af cremefraichen i sammen med grønkål, salt og peber. Smag til. Og server de to dip til de søde bagte kartofler.
Tip
  • Hvis de søde kartofler er store så del dem i halve og kvarte, inden du bager dem.
Bagetid
  • 50-60 min. ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11504 kJ / 2750 kcal

Næringsindhold pr. 100g

485 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 14,3 % 4,1 g
Kulhydrat: 39,9 % 11,4 g
Fedt: 45,8 % 6 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Små søde kartofler (ca. 1500 g)
8
Avocadodip med skinke
Avocado (ca. 225 g)
1
250 g
Kogt, røget skinke i strimler
100 g
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Grønkålsdip med blåskimmel
Smør
15 g
Finthakket grønkål
75 g
100 g
Lille knust fed hvidløg
1
1 dl
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber