Bagte søde kartofler med to slags dip

Bagte søde kartofler med to slags dip

Kartoflens naturlige søde smag kommer frem efter noget tid i ovnen og harmonerer perfekt sammen med de to slags dip.

Sådan gør du

Bagetid:

50-60 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Skrub kartoflerne godt og læg dem i en lille bradepande. Bag dem midt i ovnen - til de er møre.
Avocadodip med skinke
  • Del avocadoen og fjern stenen. Mos avocadokødet og vend det sammen med hytteost, skinke, salt og peber. Smag til.
Grønkålsdip med blåskimmel
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg grønkålen ved kraftig varme i ca. 4 min. - rør af og til. Lad kålen køle af. Rør osten blød sammen med hvidløg og lidt af cremefraichen - rør resten af cremefraichen i sammen med grønkål, salt og peber. Smag til. Og server de to dip til de søde bagte kartofler.

Hvis de søde kartofler er store så del dem i halve og kvarte, inden du bager dem.

Energiindhold for hele retten:

11201 kJ / 2677 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 13,9 % 3,9 g
Kulhydrat: 41,1 % 11,4 g
Fedt: 45 % 5,7 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

8 Små søde kartofler (ca. 1500 g)
Avocadodip med skinke
1 Avocado (ca. 225 g)
250 g Hytteost
100 g Kogt, røget skinke i strimler
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grønkålsdip med blåskimmel
15 g Smør
75 g Finthakket grønkål
100 g Blåskimmelost
1 Lille knust fed hvidløg
1 dl Creme fraiche
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber