Rødbededeller

Rødbededeller

45 min
Rødebededeller er skønne vegetardeller med masser af smag og farve. Rødbededeller er skønne både på rugbrød, i sandwich og i madpakken - og så kan rødbededeller krydres med lige præcis dit yndlingskrydderi.

Sådan gør du

  • Mos osten med en gaffel.
  • Bland ost, rødbeder, havregryn og de øvrige ingredienser godt sammen til en sammenhængende fars – brug gerne hænderne.
  • Sæt farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Form halvdelen af rødbedefarsen med en ske til ca. 25 små deller og steg dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
  • Lad resten af smørret blive gyldent i panden og steg resten af rødbededellerne.
Mere inspiration

Lækkert tilbehør til rødbedellerne

Kold kartoffelsalat
1 time
Kold kartoffelsalat
(845)
Velbekomme!
Klimatip

Hvis du er ude efter frikadeller, som minder lidt om dem af kød, er rødbededellerne et godt bud. Både smag og farve minder lidt om kødfrikadeller.

Tips

Du kan få 12 store rødbededeller ud af denne portion. Som udgangspunkt steger vi små deller. En plantefars er lidt mere porøs end en fars af kød, og derfor nemmere at håndtere når dellerne er små. Små deller giver også mere stegeskorpe, som er med til at give smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6456 kJ / 1543 kcal

Næringsindhold pr. 100g

746 kJ / 178 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 18,3 % 8 g
Kulhydrat: 33,2 % 14,6 g
Fedt: 48,5 % 9,8 g
Relateret video
Rødbededeller

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
200 g
Groftrevne rødbeder
300 g
Finvalsede havregryn (ca. 3¾ dl)
150 g
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1
Æg
2
Små knuste fed hvidløg
2
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Smør
25 g