Rødbededeller

Rødbededeller

45 min
Rødebededeller er skønne vegetardeller med masser af smag og farve. Rødbededeller er skønne både på rugbrød, i sandwich og i madpakken - og så kan rødbededeller krydres med lige præcis dit yndlingskrydderi.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbededeller/

Sådan gør du

  • Mos osten med en gaffel.
  • Bland ost, rødbeder, havregryn og de øvrige ingredienser godt sammen til en sammenhængende fars – brug gerne hænderne.
  • Sæt farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Form halvdelen af rødbedefarsen med en ske til ca. 12 små deller og steg dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
  • Form resten af dellerne og steg dem i resten af smørret.

Hvis du er ude efter frikadeller, som minder lidt om dem af kød, er rødbededellerne et godt bud. Både smag og farve minder lidt om kødfrikadeller.

Du kan få 12 store rødbededeller ud af denne portion. Som udgangspunkt steger vi små deller. En plantefars er lidt mere porøs end en fars af kød, og derfor nemmere at håndtere når dellerne er små. Små deller giver også mere stegeskorpe, som er med til at give smag.

Energiindhold for hele retten:

6456 kJ / 1543 kcal

Næringsindhold pr. 100g

746 kJ / 178 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 18,3 % 8 g
Kulhydrat: 33,2 % 14,6 g
Fedt: 48,5 % 9,8 g
Relateret video
Rødbededeller

Ingredienser

200 g Salatost i tern
300 g Groftrevne rødbeder
150 g Finvalsede havregryn (ca. 3¾ dl)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 Æg
2 Små knuste fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør