Ristet rugbrød med laks og limecreme

30 min
Ristet rugbrød med laks og limecreme

Ristet rugbrød med røget laks og frisk limecreme er en lækker lille hapser der kan serveres som appetizer eller som en del af tapas bordet.

Ingredienser

6 skiver Ristet rugbrød (ca. 250 g)
100 g Røget laks

Limecreme

100 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 spsk Creme fraiche 38%
1 tsk Dijonsennep
¼ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
⅛ tsk Groft salt

Pynt

Fintklippet purløg
Rødbedeblade

Sådan gør du

  • Halvér rugbrødet på langs og skær laksen i 12 stykker af rugbrødets længde.

Limecreme

  • Rør kvark, cremefraiche og de øvrige ingredienser sammen og smag til.
  • Smør limecremen på rugbrødet og top med laks. Pynt med purløg og rødbedeblade.

Rist evt. lidt ekstra rugbrød til at dyppe i den overskydende limecreme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3907 kJ / 934 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,3 g
Protein: 20,8 % 9,5 g
Kulhydrat: 53,5 % 24,5 g
Fedt: 25,7 % 5,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ristet-rugbrod-med-laks-og-limecreme/