Kikærtesalat
Ny

Kikærtesalat

15 min
Kikærtesalat en skøn og hurtigt lavet salat som med kikærter direkte fra dåsen. Kikærterne har godt af at stå og marinere lidt i dressingen for at trække smag til sig, imens du skærer grøntsagerne. Krydderurterne kan du variere og har du ikke peanuts, så kan du bruge saltede mandler eller cashewnødder. Kikærtesalat er cremet og frisk salat, der fortjener en plads til din næste aftensmad eller frokost - den er skøn alene med et fladbrød til eller som tilbehør til fx butter chicken.
https://www.arla.dk/opskrifter/kikartesalat/

Sådan gør du

  • Hæld kikærterne i en sigte, og lad lagen dryppe af.
  • Rør olivenolie, limesaft, salt og chilipulver sammen i en skål og vend kikærterne i.
  • Læg krydderurter, avocado, mango, agurk og løg i skålen, men vent med at vende rundt i salaten til umiddelbart før servering.
  • Drys med peanuts og salatost.

I stedet for mango kan du bruge ananas, og peanuts kan erstattes med andre nødder og/eller mandler.

Har du god tid kan du også stege kikærterne i lidt smør sammen med chilipulveret, - lad dem dryppe af og køle lidt ned på et stykke køkkenrulle, inden du vender dem med dressingen.

Energiindhold for hele retten:

6358 kJ / 1520 kcal

Næringsindhold pr. 100g

434 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 13,2 % 3,4 g
Kulhydrat: 32,2 % 8,2 g
Fedt: 54,6 % 6,4 g
Mere inspiration

Her en supernem opskrift på syltede rødløg.

Syltede rødløg
15 min
Syltede rødløg
(326)

Ingredienser

1 dåse Kikærter i lage
2 spsk Olivenolie
2 Limefrugter, - saften heraf
1 tsk Salt
1 tsk Stødt chili
2 dl Hakkede krydderurter fx koriander, persille eller dild
1 Avocado i tern
1 Mangofrugt i tern
1 Agurk i tern
½ Syltet rødløg, eller rå finthakket
50 g Peanuts
50 g Salatost