Kikærtesalat
Kikærtesalat en skøn og hurtigt lavet salat som med kikærter direkte fra dåsen. Kikærterne har godt af at stå og marinere lidt i dressingen for at trække smag til sig, imens du skærer grøntsagerne. Krydderurterne kan du variere og har du ikke peanuts, så kan du bruge saltede mandler eller cashewnødder. Kikærtesalat er cremet og frisk salat, der fortjener en plads til din næste aftensmad eller frokost - den er skøn alene med et fladbrød til eller som tilbehør til fx butter chicken.
Ingredienser
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 240 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Olivenolie
|
|
1
Limefrugt - saften heraf
|
|
1 tsk
Salt
|
|
1 tsk
Stødt chili
|
|
2 dl
Hakkede krydderurter fx koriander, persille eller dild
|
|
1
Avocado i tern
|
|
1
Mangofrugt i tern
|
|
1
Agurk i tern
|
|
½
Syltet rødløg, eller rå finthakket
|
|
50 g
Peanuts
|
|
50 g
Salatost
|
Sådan gør du
I stedet for mango kan du bruge ananas, og peanuts kan erstattes med andre nødder og/eller mandler.
Har du god tid kan du også stege kikærterne i lidt smør sammen med chilipulveret, - lad dem dryppe af og køle lidt ned på et stykke køkkenrulle, inden du vender dem med dressingen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5712 kJ / 1365 kcal
Næringsindhold pr. 100g
456 kJ / 109 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 12,2 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 28,1 % | 7,5 g |
Fedt: | 59,7 % | 7,3 g |
Kikærtesalat er cremet og frisk salat, der fortjener en plads til din næste aftensmad eller frokost - den er skøn alene med et fladbrød til eller som tilbehør til fx butter chicken.