Speltotto med græskar, chili og ingefær

Speltotto med græskar, chili og ingefær

30 min
Speltotto......risottoens fætter, men lavet på spelt. En dejlig cremet ret af korn og grøntsager i fløde og her med en spændende eksotisk smag af ingefær, chili, koriander m.m.

Sådan gør du

Stegt andebryst
  • Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på de 2 stykker andebryst.
  • Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme.
  • Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte og skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 min.
  • Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min.
  • Tag kødet af panden og hold det varmt.
  • Skær de 2 stykker andebryst i skiver ved serveringen, læg dem på et fad og drys med salt og peber.
Speltotto
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og spelt i ca. 1 min.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.
  • Bring fløde, græskar, chili, ingefær og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Vend den krydrede fløde med græskar i den kogte spelt sammen med æblebåde (gem lidt til pynt), nødder og halvdelen af korianderbladene. Varm godt igennem og smag til. Server speltottoen med lidt æblebåde, drys af resten af korianderbladene og sammen med stegt andebryst.
Energiindhold for hele retten:

10304 kJ / 2463 kcal

Næringsindhold pr. 100g

448 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 29,8 % 7,9 g
Kulhydrat: 52,9 % 13,9 g
Fedt: 17,3 % 2,1 g
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingredienser

Stegt andebryst
2 Andebryster med skind (ca. 600 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Speltotto
10 g Smør
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
320 g Perlespelt (ca. 4 dl)
4 dl Grøntsagsbouillon
2½ dl Madlavningsfløde
300 g Vasket eller skrællet græskar i tern, fx butternut
1½ spsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
¾ tsk Groft salt
2 Røde æbler i meget tynde både, fx gråsten (ca. 250 g)
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner
2 dl Frisk koriander
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk