Speltotto med græskar, chili og ingefær
30 min

Speltotto med græskar, chili og ingefær

Speltotto......risottoens fætter, men lavet på spelt. En dejlig cremet ret af korn og grøntsager i fløde og her med en spændende eksotisk smag af ingefær, chili, koriander m.m.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Speltotto med græskar, chili og ingefær

Speltotto......risottoens fætter, men lavet på spelt. En dejlig cremet ret af korn og grøntsager i fløde og her med en spændende eksotisk smag af ingefær, chili, koriander m.m.

Antal portioner

Stegt andebryst

  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Speltotto

  • 10 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 røde æbler i meget tynde både, fx gråsten (ca. 250 g)
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 2 dl friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Stegt andebryst

Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på de 2 stykker andebryst. Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min. Tag kødet af panden og hold det varmt. Skær de 2 stykker andebryst i skiver ved serveringen, læg dem på et fad og drys med salt og peber.

Speltotto

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og spelt i ca. 1 min. Tilsæt grøntsagsbouillon og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.

Bring fløde, græskar, chili, ingefær og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til.

Vend den krydrede fløde med græskar i den kogte spelt sammen med æblebåde (gem lidt til pynt), nødder og halvdelen af korianderbladene. Varm godt igennem og smag til. Server speltottoen med lidt æblebåde, drys af resten af korianderbladene og sammen med stegt andebryst.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %
Print