Julepizza

Julepizza

2 timer
Arbejdstid: 1 time
En utraditionel julepizza med nogle af december måneds bedste råvarer - and, grønkål, figner og æbler. Julepizzaen får bugt med julens rester på bedste madspildsmanér. Og måske bliver det en ny julefavorit? Servér julepizzaen som hovedret eller udskåret som snacks til et glas vin eller et køligt glas gløgg drink.
https://www.arla.dk/opskrifter/julepizza/

Sådan gør du

Pizzadej
  • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, olie og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Stegt andebryst
  • Fjern eventuelle rester af fjer, rids skindet og drys med salt og peber.
  • Læg bryststykket med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme.
  • Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte - skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend andebrystet og steg kødsiden ved svag varme i ca. 10 min.
  • Skær kødet i meget tynde skiver - lige inden serveringen.
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 32 x 40 cm). Læg dejen på et stykke bagepapir.
  • Fordel halvdelen af kvarken sammen med figner, æbler og nødder på pizzadejen.
  • Drys med salt og peber og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Bag pizzaen midt i ovnen ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.
Sprød grønkål
  • Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt, tør og hak grønkålen fint.
  • Vend kålen med eddike, olie og salt.
  • Kom den marinerede grønkål på den nybagte pizza. Fordel andebrystet og resten af kvarken. Pynt med æbletern og server straks.
Energiindhold for hele retten:

9602 kJ / 2295 kcal

Næringsindhold pr. 100g

539 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 24,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 55,5 % 17,6 g
Fedt: 19,6 % 2,8 g

Ingredienser

Pizzadej
1¾ dl Vand
10 g Gær
½ tsk Groft salt
1 tsk Hasselnøddeolie eller neutral olie, fx rapsolie
75 g Fuldkornshvedemel (ca. 1¼ dl)
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
Stegt andebryst
1 Andebryst med skind (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
250 g Kvark
100 g Tørrede figner i skiver
3 Røde æbler i halve, tynde skiver, fx gloster (ca. 300 g)
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Sprød grønkål
300 g Friske grønkålsblade
2 tsk Æbleeddike
1½ spsk Hasselnøddeolie
½ tsk Groft salt
Pynt
Små tern af æbler