Julepizza

Julepizza

60+ min
En utraditionel julepizza med nogle af december måneds bedste råvarer - and, grønkål, figner og æbler. Julepizzaen får bugt med julens rester på bedste madspildsmanér. Og måske bliver det en ny julefavorit? Servér julepizzaen som hovedret eller udskåret som snacks til et glas vin eller et køligt glas gløgg drink.

Sådan gør du

Pizzadej
  • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, olie og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Stegt andebryst
  • Fjern eventuelle rester af fjer, rids skindet og drys med salt og peber.
  • Læg bryststykket med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme.
  • Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte - skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend andebrystet og steg kødsiden ved svag varme i ca. 10 min.
  • Skær kødet i meget tynde skiver - lige inden serveringen.
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 32 x 40 cm). Læg dejen på et stykke bagepapir.
  • Fordel halvdelen af kvarken sammen med figner, æbler og nødder på pizzadejen.
  • Drys med salt og peber og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Bag pizzaen midt i ovnen.
Sprød grønkål
  • Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt, tør og hak grønkålen fint.
  • Vend kålen med eddike, olie og salt.
  • Kom den marinerede grønkål på den nybagte pizza. Fordel andebrystet og resten af kvarken. Pynt med æbletern og server straks.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Servér et krydret glas gløgg drink til julepizzaen.

Gløgg drink
1 time
Gløgg drink
(4)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9510 kJ / 2273 kcal

Næringsindhold pr. 100g

533 kJ / 127 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,4 g
Protein: 25,5 % 8 g
Kulhydrat: 54,2 % 17 g
Fedt: 20,3 % 2,9 g

Ingredienser

Pizzadej
Vand
1¾ dl
Gær
10 g
Groft salt
½ tsk
Hasselnøddeolie eller neutral olie, fx rapsolie
1 tsk
Fuldkornshvedemel (ca. 1¼ dl)
75 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
200 g
Stegt andebryst
Andebryst med skind (ca. 300 g)
1
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
250 g
Tørrede figner i skiver
100 g
Røde æbler i halve, tynde skiver, fx gloster (ca. 300 g)
3
Grofthakkede hasselnøddekerner
50 g
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Sprød grønkål
Friske grønkålsblade
300 g
Æbleeddike
2 tsk
Hasselnøddeolie
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Pynt
Små tern af æbler