Gløgg drink

Gløgg drink

1 time
En festlig kølig gløgg drink, der passer som aperitif til julemiddagen og julefrokosten. Gløggsirup kan du lave i forvejen, -og den kan i øvrigt også bruges til en varm gløgg. Server gløgg drinken med gran - det ser flot ud. Når du kører gran gennem en flamme fordamper de olier, der er i grannen og det kan du dufte inden du tager en slurk. Drinken er ganske simpel at blande - gløggsirup, snaps og rødvin shakes med isterninger. Den kølige rødvin leder tankerne hen på sangria, men der er knald på den - så drik med måde.

Sådan gør du

Gløggsirup
  • Kom appelsinsaft, appelsinskal, vand, sukker og krydderier i en gryde.
  • Kog blandingen under låg i ca. 45 min. ved jævn varme.
  • Tag appelsinskal og de hele krydderier op af gryden.
Gløgg drink
  • Shake alle ingredienser med is i en shaker. Server straks. Pynt evt. med grankviste og sæt ild til dem.
Mere inspiration

Her har du en anden lidt utraditionel gløgg - men uha, den smager også godt.

Velbekomme!
OBS

Vær opmærksom på hvilken gran, du vælger - og brug ikke taks "Almindelig taks er giftig, da den indeholder en glycosid, der kan nedbrydes til cyanid." kilde: Smag for livet. Brug fx rødgran eller douglas gran.

Variation

Du kan erstatte snaps med vodka. Og hvis du ønsker en hvid gløgg drink kan du bruge hvidvin.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7414 kJ / 1772 kcal

Næringsindhold pr. 100g

733 kJ / 175 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 0,1 % 0 g
Kulhydrat: 88,8 % 38,3 g
Fedt: 0 % 0 g
Alkohol: 11,1 % 1 g

Ingredienser

Gløggsirup
Friskpresset appelsinsaft
2 dl
Appelsinskal (usprøjtet) fra en hel appelsin
Vand
1 dl
Sukker
275 g
Hele allehånde
7
Hele nelliker
7
Kanelstænger
3
Gløgg drink
Rødvin
1 dl
Gløgg sirup
1 dl
Snaps
½ dl
Isterninger
8