Chokoladeskeer
60+ min

Chokoladeskeer

En drikbar dessert med fine chokolade skeer. En sjov og flot måde at servere kaffe og chokolade for dine gæster.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladeskeer

En drikbar dessert med fine chokolade skeer. En sjov og flot måde at servere kaffe og chokolade for dine gæster.

Antal portioner
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • et lille drys vaniljesukker

Kaffemælk

  • 6 dl mælk, fx Arla Fynsk Jersey letmælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk frysetørret pulverkaffe, fx nescafé

Fremgangsmåde:

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i vandbad.

Læg 4 spiseskeer, fx i en dyb tallerken, så hovederne ligger vandret. Fordel den smeltede chokolade i skeerne. Lad den køle af på køkkenbordet i ½ time. Drys med vaniljesukker og stil derefter skeerne i køleskabet i mindst 1 time.

Kaffemælk

Kom mælken i en tykbundet gryde. Bring mælken i kog under piskning og tilsæt sukker og pulverkaffe. Fordel den varme kaffemælk i 4 høje glas (som tåler varme). Drik den varme kaffemælk sammen med chokoladeskeerne.

Du kan også tilberede chokoladeskeerne med mælkechokolade - ca. 40% kakao.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 35 %
Print