Chokoladeskeer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

En drikbar dessert med fine chokolade skeer. En sjov og flot måde at servere kaffe og chokolade for dine gæster.

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • et lille drys vaniljesukker

Kaffemælk

  • 6 dl mælk, fx Arla Fynsk Jersey letmælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk frysetørret kaffepulver

Sådan gør du

Sådan gør du

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i vandbad.

Læg 4 spiseskeer, fx i en dyb tallerken, så hovederne ligger vandret. Fordel den smeltede chokolade i skeerne. Lad den køle af på køkkenbordet i ½ time. Drys med vaniljesukker og stil derefter skeerne i køleskabet i mindst 1 time.

Kaffemælk

Kom mælken i en tykbundet gryde. Bring mælken i kog under piskning og tilsæt sukker og kaffepulver. Fordel den varme kaffemælk i 4 høje glas (som tåler varme). Drik den varme kaffemælk sammen med chokoladeskeerne.

Tip

Du kan også tilberede chokoladeskeerne med mælkechokolade - ca. 40% kakao.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: