Varm chokolade

Varm chokolade

15 min
Varm chokolade - hjemmelavet og med iskold flødeskum. Har du prøvet at lave hjemmelavet varm chokolade helt fra bunden? Det smager fantastisk... Hjemmelavet varm chokolade er simpelt at lave - og du skal ikke bruge andet end mælk, grofthakket chokolade og evt. lidt sukker. Varm chokolade serveres naturligvis med letpisket flødeskum. Intet slår en kop hjemmelavet varm chokolade med flødeskum på en kold vinterdag.

Sådan gør du

Varm chokolade
  • Hak chokoladen groft.
  • Varm mælken i en gryde til kogepunktet. Tilsæt chokoladen og rør til chokoladen er smeltet.
  • Tilsæt evt. 1 spsk sukker - alt efter hvor bitter chokoladen er. Smag til.
  • Fordel den varme chokolade i 4 krus, top med flødeskum og pynt med chokolade. Server straks.

Der er stor forskel på, hvor bittert chokolade er. Smag derfor altid din varme chokolade til, inden du serverer den. Husk at flødeskummet bløder smagen lidt op.

Tilsæt skumfiduser til den varme chokolade - det plejer at være et hit hos de mindste.

Energiindhold for hele retten:

8093 kJ / 1934 kcal

Næringsindhold pr. 100g

583 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 10 % 3,4 g
Kulhydrat: 30,4 % 10,5 g
Fedt: 59,6 % 9,4 g
Mere inspiration

Prøv også denne varme drik - med støbte skumfiduskugler, som smelter i den varme chokolade.

Relateret video
Varm chokolade

Se hvordan du laver varm chokolade her. Varm chokolade - hjemmelavet og med iskold flødeskum. Har du prøvet at lave hjemmelavet varm chokolade helt fra bunden? Det smager fantastisk... Hjemmelavet varm chokolade er simpelt at lave - og du skal ikke bruge andet end mælk, grofthakket chokolade og evt. lidt sukker.

Ingredienser

Varm chokolade
125 g Mørk chokolade
1 liter Mælk
evt. 1 spsk Sukker
Topping
2½ dl Piskefløde - letpisket
Pynt
Grofthakket mørk chokolade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk