Varm kakao med flødeskum

Varm kakao med flødeskum

15 min
Dejlig varm kakao med flødeskum. Her er opskriften på hjemmelavet kakao, - der smager ligeså godt, som du husker. Det er nemt og hurtigt at lave sig en kop dejlig varm chokolade - og toppet op med flødeskum kan forkælelsen næsten ikke blive bedre. Uanset om det er fødselsdag eller en råkold dag - så er varm kakao velkommen hos børn og voksne.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt kakao og varm blandingen godt igennem under omrøring.
  • Pisk mælken i lidt efter lidt og bring blandingen i kog.
  • Smag til med sukker.
  • Server den varme kakao med iskold letpisket flødeskum.
Mere inspiration

Et godt match - også selv om det ikke er fødselsdag.

Fødselsdagsboller
60+ min
Fødselsdagsboller
(229)
Velbekomme!
Tips

Få en dybere chokoladesmag ved at tilsætte lidt mørk chokolade, lidt espresso - eller et nip chili - prøv dig frem, hvad du bedst kan lide.

Variation

Prøv at tilsætte lidt revet appelsinskal og/eller lidt revet mørk chokolade (eller orangechokolade) til flødeskummet.

Vidste du...

At de fleste pisker fløden for meget? Stop hellere for tidligt end for sent - når du kan se "striber" i den piskede fløde, så stop. Letpisket fløde føles blødere og mere cremet end hårdt pisket fløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8074 kJ / 1930 kcal

Næringsindhold pr. 100g

575 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 10,9 % 3,7 g
Kulhydrat: 31,3 % 10,6 g
Fedt: 57,8 % 9 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Ingredienser

Smør
20 g
Kakaopulver (ca. 1 dl)
50 g
Mælk
1 liter
Sukker
1 dl