Varm kakao med flødeskum

Varm kakao med flødeskum

15 min
Dejlig varm kakao med flødeskum. Her er opskriften på hjemmelavet kakao, - der smager ligeså godt, som du husker. Det er nemt og hurtigt at lave sig en kop dejlig varm chokolade - og toppet op med flødeskum kan forkælelsen næsten ikke blive bedre. Uanset om det er fødselsdag eller en råkold dag - så er varm kakao velkommen hos børn og voksne.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt kakao og varm blandingen godt igennem under omrøring.
  • Pisk mælken i lidt efter lidt og bring blandingen i kog.
  • Smag til med sukker.
  • Server den varme kakao med iskold letpisket flødeskum.

Få en dybere chokoladesmag ved at tilsætte lidt mørk chokolade, lidt espresso - eller et nip chili - prøv dig frem, hvad du bedst kan lide.

Prøv at tilsætte lidt revet appelsinskal og/eller lidt revet mørk chokolade (eller orangechokolade) til flødeskummet.

At de fleste pisker fløden for meget? Stop hellere for tidligt end for sent - når du kan se "striber" i den piskede fløde, så stop. Letpisket fløde føles blødere og mere cremet end hårdt pisket fløde.

Energiindhold for hele retten:

8074 kJ / 1930 kcal

Næringsindhold pr. 100g

575 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 10,9 % 3,7 g
Kulhydrat: 31,3 % 10,6 g
Fedt: 57,8 % 9 g
Mere inspiration

Et godt match - også selv om det ikke er fødselsdag.

Fødselsdagsboller
60+ min
Fødselsdagsboller
(363)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Ingredienser

20 g Smør
50 g Kakaopulver (ca. 1 dl)
1 liter Mælk
1 dl Sukker
Tilbehør
¼ liter Piskefløde pisket til let flødeskum