Varm kakao med dadler og ingefærflødeskum

Varm kakao med dadler og ingefærflødeskum

15 min
Dette er kakao for voksne. Super intens i smagen og med masser af varme og fylde. Drikken kan også serveres med en kugle vanilleis eller afkøles kakaoen og serveres med isterninger.

Sådan gør du

Varm kakao med dadler
  • Kom dadlerne i vand og lad dem koge et par minutter til de er bløde.
  • Tilsæt mælk, kakao, kanel og kcayennepeber og varm kakaoen op under omrøring.
  • Blend kakaoen til dadlerne er helt blendet ud.
  • Varm evt op igen.
Ingefærflødeskum
  • Pisk fløde tilsat ingefær til et let skum.
  • Server kakaoen rygende varm i små glas eller kopper og top op med en iskold flødeskum.

Kakaoen kan også serveres med en kugle vaniljeflødeis. Og du kan vælge at afkøle kakaoen og servere den med isterninger.

Du kan erstatte cayennepeber med kardemomme.

Energiindhold for hele retten:

4192 kJ / 1002 kcal

Næringsindhold pr. 100g

408 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 13,7 % 3,3 g
Kulhydrat: 45,6 % 10,9 g
Fedt: 40,7 % 4,5 g
Mere inspiration

Er du mere til traditionel varm kakao med flødeskum - så har du opskriften her.

Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Varm kakao med dadler
100 g Dadler, i mindre stykker
1 dl Vand
7 dl Mælk
3 spsk Kakaopulver
½ tsk Stødt kanel
¼ tsk Cayennepeber
Ingefærflødeskum
1 dl Piskefløde
1 tsk Revet frisk ingefær