Varm kakao med dadler og ingefærflødeskum

15 min
Varm kakao med dadler og ingefærflødeskum

Dette er kakao for voksne. Super intens i smagen og med masser af varme og fylde. Drikken kan også serveres med en kugle vanilleis eller afkøles kakaoen og serveres med isterninger.

Ingredienser

Varm kakao med dadler

100 g Dadler, i mindre stykker
1 dl Vand
7 dl Mælk
3 spsk Kakaopulver
½ tsk Stødt kanel
¼ tsk Cayennepeber

Ingefærflødeskum

1 dl Piskefløde
1 tsk Revet frisk ingefær

Sådan gør du

Varm kakao med dadler

  • Kom dadlerne i vand og lad dem koge et par minutter til de er bløde.
  • Tilsæt mælk, kakao, kanel og kcayennepeber og varm kakaoen op under omrøring.
  • Blend kakaoen til dadlerne er helt blendet ud.
  • Varm evt op igen.

Ingefærflødeskum

  • Pisk fløde tilsat ingefær til et let skum.
  • Server kakaoen rygende varm i små glas eller kopper og top op med en iskold flødeskum.

Kakaoen kan også serveres med en kugle vaniljeflødeis. Og du kan vælge at afkøle kakaoen og servere den med isterninger.

Du kan erstatte cayennepeber med kardemomme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4118 kJ / 984 kcal

Næringsindhold pr. 100g

401 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 14 % 3,3 g
Kulhydrat: 46,4 % 10,9 g
Fedt: 39,6 % 4,3 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/varm-kakao-med-dadler-og-ingefarflodeskum/