Æblegløgg
Æblegløgg er et skønt alternativ til den traditionelle gløgg med rødvin. Æblegløggen er uden alkohol, lavet på æblejuice og dejlig krydret af kardemomme, nelliker, appelsinskal, ingefær og kanel. Server fx æblegløgg og vafler efter en god gåtur i skov eller ved strand - eller måske når I har været ude at hente juletræ. Æblegløggen har godt af at trække fra dag til dag, så smagen udvikler sig. Og det er nemt at den står klar i køleskabet og blot skal varmes, lige før du vil servere.
Ingredienser
Æblegløgg
1 liter
Ufiltreret æblejuice
|
|
---|---|
1
Usprøjtet appelsin
|
|
20
Kardemommekapsler
|
|
10
Hele nelliker
|
|
35 g
Skrællet frisk ingefær i skiver
|
|
3
Kanelstænger
|
|
3 spsk
Rørsukker
|
Fyld
50 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
1
Rødt æble i tynde både (ca. 125 g)
|
|
Friskpresset appelsinsaft
|
Sådan gør du
Æblegløgg - dagen før
Fyld
Du kan tilberede æblegløggen, lige inden du vil servere. Så skal du øge krydderierne. Brug 1 liter, æblejuice, skal af 2 appelsiner, 30 grønne kardemommekapsler, 15 hele nelliker, 35 g ingefær, 4 kanelstænger og 3 spsk rørsukker. Smagen bliver knap så nuanceret, som æblegløggen, der trækker fra dag til dag - men den smager stadig dejligt. Du kan undlade at riste mandlerne, så de blot er smuttede og hakkede. Du behøver ikke at skrælle ingefæren, hvis du vælger en økologisk.
Æblegløggen smager dejligt med et lille skvæt alkohol, fx calvados, cognac eller rom.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4243 kJ / 1014 kcal
Næringsindhold pr. 100g
297 kJ / 71 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 6 % | 1 g |
Kulhydrat: | 68 % | 11,9 g |
Fedt: | 26 % | 2,1 g |
Ingefær er roden til en masse godt. Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.