Æblegløgg
Ny

Æblegløgg

60+ min

Æblegløgg er et skønt alternativ til den traditionelle gløgg med rødvin. Æblegløggen er uden alkohol, lavet på æblejuice og dejlig krydret af kardemomme, nelliker, appelsinskal, ingefær og kanel. Server fx æblegløgg og vafler efter en god gåtur i skov eller ved strand - eller måske når I har været ude at hente juletræ. Æblegløggen har godt af at trække fra dag til dag, så smagen udvikler sig. Og det er nemt at den står klar i køleskabet og blot skal varmes, lige før du vil servere.

Mere inspiration

Her har du opskriften på en anden lys gløgg.

Velbekomme!
Tips

Du kan tilberede æblegløggen, lige inden du vil servere. Så skal du øge krydderierne. Brug 1 liter, æblejuice, skal af 2 appelsiner, 30 grønne kardemommekapsler, 15 hele nelliker, 35 g ingefær, 4 kanelstænger og 3 spsk rørsukker. Smagen bliver knap så nuanceret, som æblegløggen, der trækker fra dag til dag - men den smager stadig dejligt. Du kan undlade at riste mandlerne, så de blot er smuttede og hakkede. Du behøver ikke at skrælle ingefæren, hvis du vælger en økologisk.

Serveringsforslag

Æblegløggen smager dejligt med et lille skvæt alkohol, fx calvados, cognac eller rom.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4251 kJ / 1016 kcal

Næringsindhold pr. 100g

297 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,8 % 1 g
Kulhydrat: 73,6 % 12,9 g
Fedt: 20,6 % 1,7 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser