Her har du opskriften på en anden lys gløgg.
Du kan tilberede æblegløggen, lige inden du vil servere. Så skal du øge krydderierne. Brug 1 liter, æblejuice, skal af 2 appelsiner, 30 grønne kardemommekapsler, 15 hele nelliker, 35 g ingefær, 4 kanelstænger og 3 spsk rørsukker. Smagen bliver knap så nuanceret, som æblegløggen, der trækker fra dag til dag - men den smager stadig dejligt. Du kan undlade at riste mandlerne, så de blot er smuttede og hakkede. Du behøver ikke at skrælle ingefæren, hvis du vælger en økologisk.
Æblegløggen smager dejligt med et lille skvæt alkohol, fx calvados, cognac eller rom.
4251 kJ / 1016 kcal
297 kJ / 71 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 5,8 % | 1 g |
Kulhydrat: | 73,6 % | 12,9 g |
Fedt: | 20,6 % | 1,7 g |
Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.