Fyldig hvid gløgg med romflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

30 min

Den bedste smag af vinterens fyldige krydderier i en skøn gløgg med blød skum.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl vand
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 hele nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 1 flaske hvidvin, fx chardonnay
  • 1 dl hvid rom
  • 200 g rosiner, fx grønne, gule og sultana
  • 400 g grønne vindruer i halve
  • 100 g grofthakkede, smuttede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, sukker, kanel, nelliker og stjerneanis i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt hvidvin, rom og rosiner. Varm gløggen op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt vindruer og mandler. Smag til.

Kom imens fløde, rom og sukker i en skål. Pisk fløden til et let skum og smag til.

Fordel den lune gløgg i glas, der tåler varme - eller krus. Sæt en lang teske i hvert glas og server flødeskummet ved siden af.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 21 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: