Hjemmelavet klassisk gløgg til julens hyggestunder.
Har du gløgg til overs kan den sagtens gemmes i køleskab nogle dage. Varm den evt. et glas eller en kop ad gangen i mikroovnen. Du kan også smage flødeskummet til med whisky eller cognac - eller revet appelsinskal.
13542 kJ / 3237 kcal
690 kJ / 165 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 4,1 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 37,8 % | 15,4 g |
Fedt: | 41,1 % | 7,7 g |
Alkohol: | 17 % | 1 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
Vand
|
1 dl |
---|---|
Rørsukker (ca. 1 dl)
|
85 g |
Kanelstænger
|
2 |
Hele nelliker
|
2 |
Stjerneanis
|
1 |
Hvidvin, fx chardonnay
|
1 flaske |
Hvid rom
|
1 dl |
Rosiner, fx grønne, gule og sultana
|
200 g |
Grønne vindruer i halve
|
400 g |
Grofthakkede, smuttede mandler
|
100 g |
¼ liter | |
Hvid rom
|
2 tsk |
Rørsukker
|
1 spsk |