Fyldig hvid gløgg med romflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

30 min

Den bedste smag af vinterens fyldige krydderier i en skøn gløgg med blød skum.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl vand
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 hele nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 1 flaske hvidvin, fx chardonnay
  • 1 dl hvid rom
  • 200 g rosiner, fx grønne, gule og sultana
  • 400 g grønne vindruer i halve
  • 100 g grofthakkede, smuttede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, sukker, kanel, nelliker og stjerneanis i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt hvidvin, rom og rosiner. Varm gløggen op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt vindruer og mandler. Smag til.

Kom imens fløde, rom og sukker i en skål. Pisk fløden til et let skum og smag til.

Fordel den lune gløgg i glas, der tåler varme - eller krus. Sæt en lang teske i hvert glas og server flødeskummet ved siden af.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: