Fyldig hvid gløgg med romflødeskum

Fyldig hvid gløgg med romflødeskum

30 min
Gløgg siges at stamme fra den tyske variant glühwein, og de to vinbaserede drikke har da også mange fællestræk. Og ligesom gløggen i sin tid har udviklet og forandret sig hen over landegrænser, er den i dag til stadighed under udvikling. Her får du en variation på en fyldig hvid gløgg med romflødeskum. Den bedste smag af vinterens varme krydderier i en skøn hvid gløgg med blødt skum. Denne opskrift på hvid gløgg har så meget fyld i, at den godt kan serveres som dessert.

Sådan gør du

Hvid gløgg
  • Bring vand, sukker, kanel, nelliker og stjerneanis i kog i en gryde.
  • Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt hvidvin, rom og rosiner. Varm gløggen op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt vindruer og mandler. Smag til.
Romflødeskum
  • Kom imens fløde, rom og sukker i en skål.
  • Pisk fløden til et let skum og smag til.
Servering af fyldig hvid gløgg med romflødeskum
  • Fordel den lune gløgg i glas, der tåler varme - eller krus. Sæt en lang teske i hvert glas og server flødeskummet ved siden af.

Har du gløgg til overs kan den sagtens gemmes i køleskab nogle dage. Varm den evt. et glas eller en kop ad gangen i mikroovnen. Du kan også smage flødeskummet til med whisky eller cognac - eller revet appelsinskal.

Energiindhold for hele retten:

13160 kJ / 3145 kcal

Næringsindhold pr. 100g

671 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 4,2 % 1,7 g
Kulhydrat: 37,8 % 14,9 g
Fedt: 42,4 % 7,7 g
Alkohol: 15,6 % 1 g
Mere inspiration

Hjemmelavet klassisk gløgg til julens hyggestunder.

Gløgg
45 min
Gløgg
(118)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Hvid gløgg
1 dl Vand
85 g Rørsukker (ca. 1 dl)
2 Kanelstænger
2 Hele nelliker
1 Stjerneanis
1 flaske Hvidvin, fx chardonnay
1 dl Rom
200 g Rosiner, fx grønne, gule og sultana
400 g Grønne stenfri vindruer i halve
100 g Grofthakkede, smuttede mandler
Romflødeskum
¼ liter Piskefløde
2 tsk Rom
1 spsk Rørsukker