Fyldig hvid gløgg med romflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

30 min

Den bedste smag af vinterens fyldige krydderier i en skøn gløgg med blød skum.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl vand
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 hele nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 1 flaske hvidvin, fx chardonnay
  • 1 dl hvid rom
  • 200 g rosiner, fx grønne, gule og sultana
  • 400 g grønne vindruer i halve
  • 100 g grofthakkede, smuttede mandler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, sukker, kanel, nelliker og stjerneanis i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt hvidvin, rom og rosiner. Varm gløggen op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt vindruer og mandler. Smag til.

Kom imens fløde, rom og sukker i en skål. Pisk fløden til et let skum og smag til.

Fordel den lune gløgg i glas, der tåler varme - eller krus. Sæt en lang teske i hvert glas og server flødeskummet ved siden af.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 21 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag