Fyldig hvid gløgg med romflødeskum

Fyldig hvid gløgg med romflødeskum

30 min Dessert
Gløgg siges at stamme fra den tyske variant glühwein, og de to vinbaserede drikke har da også mange fællestræk. Og ligesom gløggen i sin tid har udviklet og forandret sig hen over landegrænser, er den i dag til stadighed under udvikling. Her får du en variation på en fyldig hvid gløgg med romflødeskum. Den bedste smag af vinterens varme krydderier i en skøn hvid gløgg med blødt skum. Denne opskrift på hvid gløgg har så meget fyld i, at den godt kan serveres som dessert.
Mere inspiration

Hjemmelavet klassisk gløgg til julens hyggestunder.

Gløgg
45 min
Gløgg
(104)
Velbekomme!
Tips

Har du gløgg til overs kan den sagtens gemmes i køleskab nogle dage. Varm den evt. et glas eller en kop ad gangen i mikroovnen. Du kan også smage flødeskummet til med whisky eller cognac - eller revet appelsinskal.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3263 kJ / 3263 kcal

Næringsindhold pr. 100g

696 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,5 % 1,8 g
Kulhydrat: 40,9 % 16,8 g
Fedt: 37,7 % 7,1 g
Alkohol: 16,9 % 1 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser