Fyldig hvid gløgg med romflødeskum
Gløgg siges at stamme fra den tyske variant glühwein, og de to vinbaserede drikke har da også mange fællestræk. Og ligesom gløggen i sin tid har udviklet og forandret sig hen over landegrænser, er den i dag til stadighed under udvikling. Her får du en variation på en fyldig hvid gløgg med romflødeskum. Den bedste smag af vinterens varme krydderier i en skøn hvid gløgg med blødt skum. Denne opskrift på hvid gløgg har så meget fyld i, at den godt kan serveres som dessert.
Ingredienser
Hvid gløgg
1 dl
Vand
|
|
---|---|
85 g
Rørsukker (ca. 1 dl)
|
|
2
Kanelstænger
|
|
2
Hele nelliker
|
|
1
Stjerneanis
|
|
1 flaske
Hvidvin, fx chardonnay
|
|
1 dl
Rom
|
|
200 g
Rosiner, fx grønne, gule og sultana
|
|
400 g
Grønne stenfri vindruer i halve
|
|
100 g
Grofthakkede, smuttede mandler
|
Romflødeskum
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
2 tsk
Rom
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
Sådan gør du
Hvid gløgg
Romflødeskum
Servering af fyldig hvid gløgg med romflødeskum
Har du gløgg til overs kan den sagtens gemmes i køleskab nogle dage. Varm den evt. et glas eller en kop ad gangen i mikroovnen. Du kan også smage flødeskummet til med whisky eller cognac - eller revet appelsinskal.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12975 kJ / 3101 kcal
Næringsindhold pr. 100g
661 kJ / 158 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 4,3 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 38,3 % | 14,9 g |
Fedt: | 41,6 % | 7,4 g |
Alkohol: | 15,8 % | 1 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.