Eggnog

Eggnog

20 min
Eggnog er især i USA forbundet med jul og hygge. Men som så meget andet har også eggnog fundet vej til Danmark. Den cremede varme drink, er fuld af smagen af julekrydderier. Her serveres Eggnog med en smule rom, men det kan selvfølgelig undlades, så alle kan være med. Det skal dog siges at rommen giver et godt modspil til den søde eggnog.
https://www.arla.dk/opskrifter/eggnog/

Sådan gør du

Eggnog
  • Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
  • Kom mælk, kanel, kardemomme og vanilje i en gryde og kog det op - under omrøring. Tag gryden af varmen og sigt krydderierne fra.
  • Pisk mælken langsomt sammen med æggeblandingen.
  • Kom det hele tilbage i gryden, og varm det op til ca. 65° - under omrøring. Pas på temperaturen ikke kommer over 70°, hvor æggene vil koagulere.
  • Tilsæt rom og hæld den lune eggnog i fire passende glas. Pynt med fx tørret appelsinskal og server straks,

Lad evt. krydderierne trække lidt i mælken, da det vil fremhæve smagen. Du kan skifte rommen ud med anden alkohol, fx cognac eller whisky. Og naturligvis helt udelade alkohol.

Energiindhold for hele retten:

2651 kJ / 634 kcal

Næringsindhold pr. 100g

485 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 12,2 % 3,5 g
Kulhydrat: 49,2 % 14 g
Fedt: 22,3 % 2,9 g
Alkohol: 16,3 % 3 g

Ingredienser

Eggnog
3 Æggeblommer
50 g Sukker
3 dl Mælk
2 Kanelstænger
10 Kardemommekapsler
½ tsk Vaniljepulver
3 spsk Rom
pynt
4 skiver Appelsiner - evt. tørret