Eggnog
20 min
•

Eggnog er især i USA forbundet med jul og hygge. Men som så meget andet har også eggnog fundet vej til Danmark. Den cremede varme drink, er fuld af smagen af julekrydderier. Her serveres Eggnog med en smule rom, men det kan selvfølgelig undlades, så alle kan være med. Det skal dog siges at rommen giver et godt modspil til den søde eggnog.
Ingredienser
Eggnog
3
Æggeblommer
|
|
---|---|
50 g
Sukker
|
|
3 dl
Mælk
|
|
2
Kanelstænger
|
|
10
Kardemommekapsler
|
|
½ tsk
Vaniljepulver
|
|
3 spsk
Rom
|
pynt
4 skiver
Appelsiner - evt. tørret
|
---|
Sådan gør du
Eggnog
Lad evt. krydderierne trække lidt i mælken, da det vil fremhæve smagen. Du kan skifte rommen ud med anden alkohol, fx cognac eller whisky. Og naturligvis helt udelade alkohol.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2651 kJ / 634 kcal
Næringsindhold pr. 100g
485 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 12,2 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 49,2 % | 14 g |
Fedt: | 22,3 % | 2,9 g |
Alkohol: | 16,3 % | 3 g |
