Hvid gløgg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

50 min

Hvid gløgg er et skønt alternativt til den traditionelle røde gløgg. Denne hvide gløgg er smagt til med julens krydderier og hyldeblomstsaft.

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 kardemommekapsler (ca. ½ tsk kardemommefrø)
  • 3 stjerneanis
  • 5 hele nelliker
  • 3 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 20 g frisk ingefær i tynde skiver
  • 3 brede strimler citronskal (usprøjtet)
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • ½ liter koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 flaske hvidvin

Fyld

  • 100 g tranebær
  • 100 g mandelsplitter

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kardemomme, stjerneanis, nelliker og kanel i tykbundet gryde og svits i 1-2 min. ved kraftig varme. Tilsæt ingefær, citronskal, citron- og hyldeblomstsaft. Bring blandingen i kog, og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Lad blandingen trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Fjern krydderier, ingefær og citronskal - gem evt. kanelstang og stjerneanis til pynt. Tilsæt hvidvin og varm gløggen godt igennem, dog uden at koge. Tilsæt mandelsplitter og tranebær og server i tykke glas eller krus.

Tips

Sku op og ned for krydderiblandingen efter egen smag.

Skal gløggen være alkoholfri, kan du bruge æblemost i stedet for vin. Brug da kun 4 dl hyldeblomstsaft til ekstrakten.

Forbered i god tid

Lad ekstrakten trække til dagen efter for at intensivere smagen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 18 %
  • Alkohol: 24 %

Print

Kilde: