Hvid gløgg
50 min
•
&format=webp)
Hvid gløgg er et skønt alternativ til den traditionelle røde gløgg, den er frisk og føles knap så tung. Denne hvide gløgg er smagt til med julens krydderier og hyldeblomstsaft - og supplerer julens søde sager på den smukkeste måde. Hvid gløgg kan tilberedes i en alkoholfri udgave, hvor du udskifter hvidvin med fx æblemost og justerer sødmen med hyldeblomstsaften.
Ingredienser
Hvid gløgg
5
Kardemommekapsler (ca. ½ tsk kardemommefrø)
|
|
---|---|
3
Stjerneanis
|
|
5
Hele nelliker
|
|
3
Kanelstænger
|
|
20 g
Frisk ingefær i tynde skiver
|
|
3 brede strimler citronskal (usprøjtet)
|
|
1 dl
Friskpresset citronsaft
|
|
½ liter
Koncentreret hyldeblomstsaft
|
|
1 flaske
Hvidvin
|
Fyld
100 g
Tørrede tranebær
|
|
---|---|
100 g
Mandelsplitter
|
Sådan gør du
Hvid gløgg
Ved servering
Sku op og ned for krydderiblandingen efter egen smag. Skal gløggen være alkoholfri, kan du bruge æblemost i stedet for vin. Brug da kun 4 dl hyldeblomstsaft til ekstrakten.
Lad ekstrakten trække til dagen efter for at intensivere smagen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8404 kJ / 2009 kcal
Næringsindhold pr. 100g
549 kJ / 131 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 4,4 % | 1,4 g |
Kulhydrat: | 60,2 % | 19,4 g |
Fedt: | 23,5 % | 3,5 g |
Alkohol: | 11,9 % | 1 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
