Børnegløgg

Børnegløgg

45 min
Dejlig krydret varm solbærsaft med appelsin gør det ud for en alkoholfri gløgg til både børn og voksne.

Sådan gør du

  • Bring vand, appelsin- og citronsaft, sukker, nelliker og kanel i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag krydderierne op og tilsæt solbærsaft og vand. Bring gløggen til kogepunktet og smag til.
  • Fordel mandler og rosiner i 6 glas (som tåler varme). Hæld den varme børnegløgg i glassene og server straks.

Hvis gløggen er for stærk, kan den tilsættes lidt mere vand.

Energiindhold for hele retten:

2845 kJ / 680 kcal

Næringsindhold pr. 100g

277 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 7 % 1,1 g
Kulhydrat: 58 % 9,4 g
Fedt: 35 % 2,6 g
Mere inspiration

Hjemmelavet klassisk gløgg for voksne til julens hyggestunder.

Gløgg
45 min
Gløgg
(111)

Ingredienser

Vand
2 dl
Friskpresset appelsinsaft
4 spsk
Friskpresset citronsaft
4 tsk
Sukker
3 spsk
Hele nelliker
3
Kanelstang
1
Sød solbærsaft
2 dl
Vand
4 dl
Hakkede, smuttede mandler
50 g
Rosiner (ca. 1 dl)
60 g