Gløgg

45 min
Gløgg

En dejlig, hjemmelavet gløgg kan både varme i de kolde vintermåneder og skabe ren julefryd hele december. Her får du opskriften på en lækker, nem gløgg, hvor du kan skrue op og ned for krydderier og sødme, til du får lige den smag, du synes hjemmelavet gløgg skal have.

Britta Surland
Britta Surland Arlas madekspert, kok og mor til 2

Ingredienser

Gløgg

2 dl Friskpresset appelsinsaft
Skal fra ½ appelsiner - skrællet med en tyndskræller
2 dl Vand
275 g Sukker (ca. 3¼ dl)
7 Hele nelliker
7 Kardemommekapsler
3 Kanelstænger
1 flaske Rødvin

Fyld

100 g Rosiner
50 g Smuttede hakkede mandler eller pistacienødder

Pynt

1 Appelsin i skiver

Sådan gør du

Gløgg

  • Kom appelsinsaft, appelsinskal, vand, sukker og krydderier i en gryde.
  • Kog blandingen under låg i ca. ½ time ved jævn varme.
  • Tag appelsinskal og krydderier op af gryden.
  • Tilsæt rødvin og varm gløggen op til lige under kogepunktet. Sluk for varmen og smag til.
  • Tilsæt rosiner og mandler og server gløggen i tykke glas med en appelsinskive i.

Gløggen kan fint laves med alkoholfri rødvin, ligesom fyldet kan varieres med andre slags nødder og tørret frugt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8841 kJ / 2113 kcal

Næringsindhold pr. 100g

651 kJ / 156 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 2,7 % 1 g
Kulhydrat: 72,6 % 27,8 g
Fedt: 11,9 % 2,1 g
Alkohol: 12,8 % 1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/glogg/