Gløgg
45 min
•
&format=webp)
En dejlig, hjemmelavet gløgg kan både varme i de kolde vintermåneder og skabe ren julefryd hele december. Her får du opskriften på en lækker, nem gløgg, hvor du kan skrue op og ned for krydderier og sødme, til du får lige den smag, du synes hjemmelavet gløgg skal have.
Britta Surland
Arlas madekspert, kok og mor til 2
Ingredienser
Gløgg
2 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
---|---|
Skal fra ½ appelsiner - skrællet med en tyndskræller
|
|
2 dl
Vand
|
|
275 g
Sukker (ca. 3¼ dl)
|
|
7
Hele nelliker
|
|
7
Kardemommekapsler
|
|
3
Kanelstænger
|
|
1 flaske
Rødvin
|
Fyld
100 g
Rosiner
|
|
---|---|
50 g
Smuttede hakkede mandler eller pistacienødder
|
Pynt
1
Appelsin i skiver
|
---|
Sådan gør du
Gløgg
Gløggen kan fint laves med alkoholfri rødvin, ligesom fyldet kan varieres med andre slags nødder og tørret frugt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8841 kJ / 2113 kcal
Næringsindhold pr. 100g
651 kJ / 156 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 2,7 % | 1 g |
Kulhydrat: | 72,6 % | 27,8 g |
Fedt: | 11,9 % | 2,1 g |
Alkohol: | 12,8 % | 1 g |
