Chokoladetemperering i mikroovn

Chokoladetemperering i mikroovn

15 min
Chokolade kan tempereres på flere måder. Temperering i mikrobølgeovn er den nemmeste metode at anvende i hjemmekøkkenet. Chokoladetemperering i mikroovn egner sig godt til temperering af mindre chokolademængder. Tempereret chokolade kan bruges til flødeboller, fyldt chokolade, overtræk af konfekt og meget, meget mere. Prøv denne nemme fremgangsmåde på chokoladetemperering i mikroovn, hvis du ønsker at give din chokolade en blank overflade med det helt rette knæk.
Mere inspiration

Du kan også temperere chokolade uden mikroovn - se her hvordan.

Velbekomme!
Tips

Overskrides tempererings-temperaturen, kan du tilsætte en smule ikke-smeltet chokolade til massen og genskabe de stabile krystaller. Bliver chokoladen for kold under arbejdsprocessen, kan du give chokoladen 5 sek. i mikrobølgeovnen – men pas på, at temperaturen ikke overstiger de 34°.

OBS

Bruger du andre chokoladetyper end mørk chokolade, skal du være opmærksom på andre tempererings-temperaturer, men fremgangsmåden er den samme: Mørk chokolade: 32-33° Lys chokolade: 29-30° Hvid chokolade: 28-29° Ruby chokolade: 28,5-29°

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6703 kJ / 1602 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2234 kJ / 534 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,3 % 5,7 g
Kulhydrat: 47,5 % 62,4 g
Fedt: 48,2 % 29,1 g

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise