Chokoladetemperering i mikroovn

Chokoladetemperering i mikroovn

15 min
Chokolade kan tempereres på flere måder. Temperering i mikrobølgeovn er den nemmeste metode at anvende i hjemmekøkkenet. Chokoladetemperering i mikroovn egner sig godt til temperering af mindre chokolademængder. Tempereret chokolade kan bruges til flødeboller, fyldt chokolade, overtræk af konfekt og meget, meget mere. Prøv denne nemme fremgangsmåde på chokoladetemperering i mikroovn, hvis du ønsker at give din chokolade en blank overflade med det helt rette knæk.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladetemperering-i-mikroovn/

Sådan gør du

Chokoladetemperering i mikroovn
  • Kom chokoladen i en plastikskål, som kan tåle mikroovn. Varm chokoladen i 30 sek., tag den ud af mikroovnen og rør grundigt i chokoladen. Den mekaniske bearbejdning er en vigtig del af tempereringsprocessen.
  • Sæt chokoladen tilbage i mikroovnen og varm den 30 sek. igen. Tag chokoladen ud af mikroovnen og rør grundigt rundt i skålen - husk at skrabe kanterne med en dejskraber.
  • Gentag processen et par gange og hold godt øje med temperaturen på chokoladen hele tiden. Brug fx et sukkertermometer. Når chokoladen nærmer sig 32-33°, skal du kun give chokoladen 5 sek. af gangen i mikrobølgeovnen. Temperaturen må ikke overstige 34ᵒ, da det vil fjerne alle stabile krystaller i massen, hvorved chokoladen ikke kan tempereres.
  • Når temperaturen på chokoladen er 32-33°, er chokoladen tempereret og klar til brug.

Overskrides tempererings-temperaturen, kan du tilsætte en smule ikke-smeltet chokolade til massen og genskabe de stabile krystaller. Bliver chokoladen for kold under arbejdsprocessen, kan du give chokoladen 5 sek. i mikrobølgeovnen – men pas på, at temperaturen ikke overstiger de 34°.

Bruger du andre chokoladetyper end mørk chokolade, skal du være opmærksom på andre tempererings-temperaturer, men fremgangsmåden er den samme: Mørk chokolade: 32-33° Lys chokolade: 29-30° Hvid chokolade: 28-29° Ruby chokolade: 28,5-29°

Energiindhold for hele retten:

6703 kJ / 1602 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2234 kJ / 534 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,3 % 5,7 g
Kulhydrat: 47,5 % 62,4 g
Fedt: 48,2 % 29,1 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

300 g Mørk chokolade