Grøn risotto

Grøn risotto

45 min
Det italienske køkken er et af de bedste i verden, og de har givet os så mange lækre retter - risotto er en af dem. Grøn risotto er en dejlig vegetarret uden mange dikkedarer, og som smager super godt. Og det er netop det, det italienske køkken kan: Få gode råvarer, der smager fantastisk, og som giver både fysisk og psykisk mæthed. Server grøn risotto, når der skal nem, grøn mad på bordet, hvor hele familien kan være med.

Sådan gør du

Risotto
  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits ris og løg i ca. 1 min.
  • Tilsæt bouillon og salt og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.
  • Vend squash, ærter, persille og de 100 g ost i retten.
  • Varm risottoen igennem og smag til.
Drys
  • Bland persille og revet ost i en lille skål.
Ved serveringen
  • Kom den grønne risotto i en varm skål og pynt med friskkværnet peber. Server straks sammen med persille- og ostedrys.

Lav evt. 1 liter bouillon, så du har lidt ekstra til at vende i risottoen, hvis du vil have en mere cremet konsistens.

Vil du have mere knald på smagen, kan du servere oliven og/eller kapers til den grønne risotto.

Energiindhold for hele retten:

9390 kJ / 2244 kcal

Næringsindhold pr. 100g

460 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 15,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 53,4 % 14,4 g
Fedt: 31,1 % 3,9 g
Mere inspiration

Endnu en herlig grøn risotto - cremede ris og sprøde grøntsager.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Risotto
15 g Smør
320 g Risottoris (ca. 4 dl)
2 Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
8 dl Grøntsagsbouillon
1½ tsk Groft salt
2 Grønne squash i små tern (ca. 300 g)
200 g Optøede frosne ærter
3 dl Hakket bredbladet persille
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
Drys
1 dl Hakket bredbladet persille
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Friskkværnet peber