Grøn risotto
Det italienske køkken er et af de bedste i verden, og de har givet os så mange lækre retter - risotto er en af dem. Grøn risotto er en dejlig vegetarret uden mange dikkedarer, og som smager super godt. Og det er netop det, det italienske køkken kan: Få gode råvarer, der smager fantastisk, og som giver både fysisk og psykisk mæthed. Server grøn risotto, når der skal nem, grøn mad på bordet, hvor hele familien kan være med.
Ingredienser
Risotto
15 g
Smør
|
|
---|---|
4 dl
Risottoris (ca. 320 g)
|
|
2
Finthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
8 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
2
Grønne squash i små tern (ca. 300 g)
|
|
200 g
Optøede frosne ærter
|
|
3 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Drys
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
---|---|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Pynt
Friskkværnet peber
|
---|
Sådan gør du
Risotto
Drys
Ved serveringen
Lav evt. 1 liter bouillon, så du har lidt ekstra til at vende i risottoen, hvis du vil have en mere cremet konsistens.
Vil du have mere knald på smagen, kan du servere oliven og/eller kapers til den grønne risotto.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8803 kJ / 2104 kcal
Næringsindhold pr. 100g
504 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 15,2 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 56,6 % | 16,8 g |
Fedt: | 28,2 % | 3,8 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.