Hvidkålsrisotto med bagt laks

Bedømmelse

(7 vurderinger)

45 min

Skøn risotto med masser af hvidkål. En genial måde at få masser af grøntsager på uden at det smager kedeligt. Server med ovnbagt laks og gulerodssalat, så er der både noget for ganen og for øjet.

Ingredienser

Antal portioner

Hvidkålsrisotto

  • 1 spsk rapsolie
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 250 g risottoris (ca. 2¼ dl)
  • ½ liter hønsebouillon
  • 550 g groftstrimlet hvidkål
  • 75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% Pasta- & gratineringsost
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bagt laks

  • 4 laksefileter (ca. 500 g)
  • 4 spsk grofthakket bredbladet persille
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 4 skrællede gulerødder (ca. 300 g)

Pynt

  • citroner i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Hvidkålsrisotto

Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Steg løgene ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt ris og bouillon og lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 20 min. Tilsæt kål og lad risottoen koge, stadig ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Vend, lige inden serveringen, ost, citronsaft, persille, salt og peber i retten. Smag til.

Bagt laks

Fordel laksefileterne i et ovnfast fad. Bland persille, hvidløg og citronskal sammen og fordel blandingen på laksefileterne og bag dem midt i ovnen.

Lav lange strimler af guleroden med en tyndskræller og server dem til risotto og laks med citronbåde til.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 32 %

Print

Kilde: