Hvidkålsrisotto med bagt laks

45 min
Hvidkålsrisotto med bagt laks

Skøn risotto med masser af hvidkål. En genial måde at få masser af grøntsager på uden at det smager kedeligt. Server med ovnbagt laks og gulerodssalat, så er der både noget for ganen og for øjet.

Ingredienser

Hvidkålsrisotto

1 spsk Rapsolie
1 Finthakket løg
3 dl Risottoris (ca. 240 g)
½ liter Hønsebouillon
550 g Groftstrimlet hvidkål
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 dl Grofthakket bredbladet persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Bagt laks

600 g Lakseside med skind
4 spsk Grofthakket bredbladet persille
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
4 Skrællede gulerødder (ca. 300 g)

Pynt

Citroner (usprøjtede) i både

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn.

Hvidkålsrisotto

  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde.
  • Steg løgene ved jævn varme i ca. 1 min.
  • Tilsæt ris og bouillon og lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 20 min.
  • Tilsæt kål og lad risottoen koge, stadig ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Vend, lige inden serveringen, ost, citronsaft, persille, salt og peber i retten og smag til.

Bagt laks

  • Læg laksefileten med skindsiden ned mod skærebrædtet.
  • Skær fileten i 4 brede stykker (a ca. 5 cm).
  • Skær hvert stykke midt igennem (på langs) uden at skære igennem skindet. Skub de 2 "skiver" til hver side, så skindet folder sig og holder "laksesommerfuglen" sammen i midten.
  • Læg laksestykkerne i et ovnfast fad.
  • Bland persille, hvidløg og citronskal sammen og fordel blandingen herpå og bag midt i ovnen.
  • Lav lange strimler af guleroden med en tyndskræller og server dem til risotto og laks med citronbåde til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11060 kJ / 2643 kcal

Næringsindhold pr. 100g

474 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,5 % 7,1 g
Kulhydrat: 38 % 10,6 g
Fedt: 36,5 % 4,7 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvidkalsrisotto-med-bagt-laks/