Ny

Surkål

60+ min Tilbehør

Fermentering er en gammel traditionel konserveringsmetode, der blev anvendt til at bl.a. konservere kål, så den holder hen over vinteren. At tilberede sin egen surkål handler ikke bare om at følge en opskrift, men også om at observere, smage og lugte. Prøv at lave din egen surkål - det er både sjovt og spændende at følge en fermenteringsproces, hvor enzymer langsomt omdanner sukker til syre. Surkål kan anvendes som tilbehør til varme retter, i salater, på din hotdog og hvor du ellers har lyst til et syrligt, salt og sprødt pift.

Surkål
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1077 kJ / 257 kcal

Energifordeling:
Fiber: 23 g
Protein: 18,9 %
Kulhydrat: 74,2 %
Fedt: 6,9 %
Serveringsforslag

Server din surkål til kålpølse, hamburgryg, i din burger eller prøv det på din gourmet hotdog.

Tips

Om kålen skal stå 2 eller 3 dage inden den bliver sur afhænger af temperaturen i dit køkken. Følg dine smagsløg og næse. Du kan variere din surkål ved at skifte halvdelen af kål ud med fx gulerod.

Klimatip

Fermentering og konservering er en rigtig god måde at forlænge råvarenes holdbarhed, og dermed mindsker du madspild.

Ingredienser