Tigerrejer i asiatisk tomatsauce med ingefærris
45 min

Tigerrejer i asiatisk tomatsauce med ingefærris

Ingefær, citrongræs, lime og chilisauce giver retten sit asiatiske præg. Retten er nem at tilberede og smager supergodt!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tigerrejer i asiatisk tomatsauce med ingefærris

Ingefær, citrongræs, lime og chilisauce giver retten sit asiatiske præg. Retten er nem at tilberede og smager supergodt!

Antal portioner

Ingefærris

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1½ spsk finthakket frisk ingefær
  • 320 g jasminris (ca. 4 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 6 dl vand

Tigerrejer i tomatsauce

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 små fintsnittede fed hvidløg
  • 400 g pillede rå tigerrejer
  • 3 citrongræs
  • 2 grofthakkede rødløg
  • 1 grøn squash i halve skiver (ca. 1 cm)
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 2 dl mosede tomater (fra glas)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 2 tsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • grofthakkede friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Ingefær-ris

Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i ca. 1 min. Tilsæt ris, salt og vand og vend godt rundt. Bring risene i kog og lad dem koge ved jævn varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag risene af varmen og lad dem trække, stadig tildækket, i ca. 12 min.

Tigerrejer i tomatsauce

Lad 1 spsk af olien blive godt varm i en sauterpande. Steg hvidløg og rejer i ca. 3 min. og tag rejerne op og hold dem varme. Skær top og bund af citrongræsstilkene, og fjern det yderste lag. Knus citrongræsset let, fx med bunden af en flaske, uden at det går i stykker. Lad resten af oliven blive godt varm i sauterpanden. Steg citrongræs og rødløg i ca. 1 min. Tilsæt squash og tomater og steg videre i ca. 2 min. Kom mosede tomater, fløde, chilisauce, rejer, salt, peber og limesaft i og bring det i kog. Smag til.

Ved serveringen

Anret tigerrejerne i en skål og drys med basilikum. Server ris og lime i både til.

Tip

Citrongræs giver masser af smag til retten, men sorter dem fra, når I spiser maden.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %
Print