Tigerrejer i asiatisk tomatsauce med ingefærris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Ingefær, citrongræs, lime og chilisauce giver retten sit asiatiske præg. Retten er nem at tilberede og smager supergodt!

Ingredienser

Antal portioner

Ingefærris

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1½ spsk finthakket frisk ingefær
  • 320 g jasminris (ca. 4 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 6 dl vand

Tigerrejer i tomatsauce

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 små fintsnittede fed hvidløg
  • 400 g pillede rå tigerrejer
  • 3 citrongræs
  • 2 grofthakkede rødløg
  • 1 grøn squash i halve skiver (ca. 1 cm)
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 2 dl mosede tomater (fra glas)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 2 tsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • grofthakkede frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Ingefær-ris

Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i ca. 1 min. Tilsæt ris, salt og vand og vend godt rundt. Bring risene i kog og lad dem koge ved jævn varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag risene af varmen og lad dem trække, stadig tildækket, i ca. 12 min.

Tigerrejer i tomatsauce

Lad 1 spsk af olien blive godt varm i en sauterpande. Steg hvidløg og rejer i ca. 3 min. og tag rejerne op og hold dem varme. Skær top og bund af citrongræsstilkene, og fjern det yderste lag. Knus citrongræsset let, fx med bunden af en flaske, uden at det går i stykker. Lad resten af oliven blive godt varm i sauterpanden. Steg citrongræs og rødløg i ca. 1 min. Tilsæt squash og tomater og steg videre i ca. 2 min. Kom mosede tomater, fløde, chilisauce, rejer, salt, peber og limesaft i og bring det i kog. Smag til.

Ved serveringen

Anret tigerrejerne i en skål og drys med basilikum. Server ris og lime i både til.

Tip

Citrongræs giver masser af smag til retten, men sorter dem fra, når I spiser maden.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: