Tangsuppe med ostebrød

Tangsuppe med ostebrød

30 min
En dejlig simpel krydret suppe med både dyr og planter fra havet - og så er den hurtig at lave!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 6 min. ved 225°.

  • Læg tang i blød i koldt vand i ca. 10 min. Knug den fri for væde og skær tangen ud i mundrette stykker.
  • Bring bouillon, chili og ingefær i kog i en gryde. Kom de rå rejer i suppen og bring den i kog. Tilsæt tang, forårsløg, salt og peber, og lad suppen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 1 min. Smag til.
  • Fordel osten på brødskiverne, og bag dem midt i ovnen til osten er gylden. Server ostebrødene til suppen.
Tip
  • I stedet for tørret tang kan du bruge 25 g frisk tang, fx wakame. Læg den i blød i koldt vand i ca. 10 min. - Skyl tangen, og knug den fri for væde. Skær tangen ud i mundrette stykker, og anvend den i suppen som den tørrede tang.
Energiindhold for hele retten:

4657 kJ / 1113 kcal

Næringsindhold pr. 100g

216 kJ / 52 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 31,5 % 4 g
Kulhydrat: 36,9 % 4,7 g
Fedt: 31,6 % 1,8 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt en ingefær med ske.

Ingredienser

¾ dl Letknust tørret tang, fx wakame
½ liter Vand
1 liter Fiskebouillon
½ spsk Finthakket mild rød chilipeber
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
250 g Pillede rå tigerrejer
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
8 skiver Flutes
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk