Tangsuppe med ostebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

En dejlig simpel krydret suppe med både dyr og planter fra havet - og så er den hurtig at lave!

Ingredienser

Antal portioner

  • ¾ dl letknust tørret wakame tang
  • ½ liter vand
  • 1 liter fiskebouillon
  • ½ spsk finthakket mild rød chilipeber
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 250 g pillede rå tigerrejer
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg tang i blød i koldt vand i ca. 10 min. Knug den fri for væde og skær tangen ud i mundrette stykker.

Bring bouillon, chili og ingefær i kog i en gryde. Kom rejer i suppen og bring den i kog. Tilsæt tang, forårsløg, salt og peber, og lad suppen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 1 min. Smag til.

Fordel osten på brødskiverne, og bag dem midt i ovnen til osten er gylden. Server ostebrødene til suppen.

Tip

I stedet for tørret tang kan du bruge 25 g frisk tang, fx wakame. Læg den i blød i koldt vand i ca. 10 min. - Skyl tangen, og knug den fri for væde. Skær tangen ud i mundrette stykker, og anvend den i suppen som den tørrede tang.

Bagetid

Ca. 6 min. ved 225°.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: