Italiensk inspireret tomatsuppe

30 min
Italiensk inspireret tomatsuppe

Nem tomatsuppe med inspiration fra Italien. Denne skønne tomatsuppe med masser af grøntsager, pasta og parmesan kan nemt blive en af familiens klassikere.

Ingredienser

250 g Tørret pasta, fx suppehorn
10 g Smør
5 Gulerødder i små tern (ca. 250 g)
4 stilke Bladselleri i små tern (ca. 200 g)
2 Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
2 Små, finthakkede fed hvidløg
1 tsk Groft salt
1 liter Tomatsuppe
50 g Parmigiano reggiano i flager
2 spsk Tørristede pinjekerner
1 dl Grofthakkede basilikumblade
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den afdryppe.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en tykbundet gryde.
  • Steg gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt salt og suppe. Bring i kog under omrøring.
  • Hæld suppen i 4 dybe tallerkener og fordel pasta, parmesanost, pinjekerner og basilikumblade herpå.
  • Drys med peber og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8715 kJ / 2083 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,2 % 3,2 g
Kulhydrat: 54,9 % 12,3 g
Fedt: 30,9 % 3,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/italiensk-inspireret-tomatsuppe/