Italiensk inspireret tomatsuppe

Italiensk inspireret tomatsuppe

30 min
Nem tomatsuppe med inspiration fra Italien. Denne skønne tomatsuppe med masser af grøntsager, pasta og parmesan kan nemt blive en af familiens klassikere.

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den afdryppe.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt salt og suppe. Bring i kog under omrøring.
  • Hæld suppen i 4 dybe tallerkener og fordel pasta, parmesanost, pinjekerner og basilikumblade herpå. Drys med peber og server.
Mere inspiration

Foretrækker du at lave tomatsuppen selv, finder du en opskrift her.

Tomatsuppe
45 min
Tomatsuppe
(410)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8606 kJ / 2057 kcal

Næringsindhold pr. 100g

376 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 13,1 % 2,9 g
Kulhydrat: 56,2 % 12,4 g
Fedt: 30,7 % 3,1 g

Ingredienser

Tørret pasta, fx suppehorn
250 g
Smør
10 g
Gulerødder i små tern (ca. 250 g)
5
Bladselleri i små tern (ca. 200 g)
4 stilke
Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
2
Små, finthakkede fed hvidløg
2
Groft salt
1 tsk
1 liter
Parmesanost i flager
50 g
Tørristede pinjekerner
2 spsk
Grofthakkede frisk basilikum
1 dl
Friskkværnet peber