Italiensk inspireret tomatsuppe

Italiensk inspireret tomatsuppe

30 min
Nem tomatsuppe med inspiration fra Italien. Denne skønne tomatsuppe med masser af grøntsager, pasta og parmesan kan nemt blive en af familiens klassikere.

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på emballagen og lad den afdryppe.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en tykbundet gryde.
  • Steg gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt salt og suppe. Bring i kog under omrøring.
  • Hæld suppen i 4 dybe tallerkener og fordel pasta, parmesanost, pinjekerner og basilikumblade herpå.
  • Drys med peber og server.
Energiindhold for hele retten:

8575 kJ / 2049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

375 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,4 % 3,2 g
Kulhydrat: 54,3 % 12 g
Fedt: 31,3 % 3,2 g
Mere inspiration

Foretrækker du at lave tomatsuppen selv, finder du en opskrift her.

Tomatsuppe
45 min
Tomatsuppe
(452)

Ingredienser

250 g Tørret pasta, fx suppehorn
10 g Smør
5 Gulerødder i små tern (ca. 250 g)
4 stilke Bladselleri i små tern (ca. 200 g)
2 Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
2 Små, finthakkede fed hvidløg
1 tsk Groft salt
1 liter Tomatsuppe
50 g Parmesanost i flager
2 spsk Tørristede pinjekerner
1 dl Grofthakkede basilikumblade
Friskkværnet peber