Karrysuppe med krydret bulgur

Karrysuppe med krydret bulgur

30 min
Skøn karrysuppe med krydret bulgur. Den krydrede bulgur består blandt andet af forårsløg, tomater, abrikoser og persille - og der er så meget smag og fyld i karrysuppen, at den minder lidt mere om en grød eller risotto. Karrysuppen bliver ikke dårligere af at blive toppet op med sprøde ristede mandler. En ny og spændende måde at servere karrysuppe på.
https://www.arla.dk/opskrifter/karrysuppe-med-krydret-bulgur/

Sådan gør du

Krydret bulbur
  • Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Skyl bulguren godt og kom den i det kogende vand. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.
  • Hæld eventuelt overskydende vand fra og lad bulguren dampe tør.
  • Vend olie og citronsaft i den varme bulgur og derefter tomater, forårsløg, abrikoser, persille og salt. Smag til.
Ristede mandler
  • Kom mandlerne i en kold pande og skru op til kraftig varme. Rist i ca. 2 min.
  • Skru ned til jævn varme og rist til mandlerne er gyldne.
Karrysuppe med krydret bulgur
  • Bring suppen i kog.
  • Fordel den varme, krydrede bulgur i suppeskåle og hæld suppe ved - der skal være meget bulgur til lidt suppe, så det minder lidt om en grød eller risotto.
  • Drys med ristede mandler og pynt med persille og friskkværnet peber.

Lav gerne en ekstra portion krydret bulgur - så har du en god start på en fyldig salat til i morgen.

Det krydrede fyld kan varieres med anden tørret frugt og andre grøntsager. Mandlerne kan erstattes af cashewnødder.

Energiindhold for hele retten:

10078 kJ / 2409 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12,1 % 2,7 g
Kulhydrat: 55,9 % 12,3 g
Fedt: 32 % 3,2 g
Mere inspiration

Hjemmelavet karrysuppe - enkelt og lækkert aftensmåltid.

Karrysuppe
45 min
Karrysuppe
(52)

Ingredienser

Krydret bulgur
6 dl Vand
¾ tsk Groft salt
240 g Bulgur (ca. 3 dl)
1 spsk Jomfruolivenolie
3 spsk Friskpresset citronsaft
400 g Cherrytomater i kvarte
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
150 g Soltørrede abrikoser i tynde strimler
½ liter Blade af bredbladet persille
½ tsk Groft salt
Ristede mandler
50 g Mandler, evt. smuttede
1 liter Karrysuppe
Pynt
Blade af bredbladet persille
Friskkværnet peber