Karrysuppe med krydret bulgur
30 min

Karrysuppe med krydret bulgur

Masser af dejlig krydret fyld i suppen, så den minder lidt mere om en grød eller risotto. En ny og spændende måde at spise suppe på.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrysuppe med krydret bulgur

Masser af dejlig krydret fyld i suppen, så den minder lidt mere om en grød eller risotto. En ny og spændende måde at spise suppe på.

Antal portioner
  • 6 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g bulgur (ca. 3 dl)
  • 50 g smuttede mandler
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 400 g cherrytomater i kvarte
  • 7 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 150 g soltørrede abrikoser i tynde strimler
  • ½ liter blade af bredbladet persille
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • blade af bredbladet persille
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en lille tykbundet gryde. Skyl bulguren godt og kom den i det kogende vand. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra og lad bulguren dampe tør.

Kom mandlerne i en kold pande og skru op til kraftig varme. Rist i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist til mandlerne er gyldne.

Vend olie og citronsaft i den varme bulgur og derefter tomater, forårsløg, abrikoser, persille og salt. Smag til.

Bring suppen i kog. Fordel den varme, krydrede bulgur i suppeskåle og hæld suppe ved - der skal være meget bulgur til lidt suppe, så det minder lidt om en grød eller risotto. Drys med ristede mandler og pynt med persille og friskkværnet peber.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 29 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Protein: 11 %
  • Fiber: 48 g
Print