Karrysuppe med krydret bulgur
30 min
•
&format=webp)
Skøn karrysuppe med krydret bulgur. Den krydrede bulgur består blandt andet af forårsløg, tomater, abrikoser og persille - og der er så meget smag og fyld i karrysuppen, at den minder lidt mere om en grød eller risotto. Karrysuppen bliver ikke dårligere af at blive toppet op med sprøde ristede mandler. En ny og spændende måde at servere karrysuppe på.
Ingredienser
Krydret bulgur
6 dl
Vand
|
|
---|---|
¾ tsk
Groft salt
|
|
240 g
Bulgur (ca. 3 dl)
|
1 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
---|---|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
400 g
Cherrytomater i kvarte
|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
150 g
Soltørrede abrikoser i tynde strimler
|
|
½ liter
Blade af bredbladet persille
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Ristede mandler
50 g
Mandler, evt. smuttede
|
---|
1 liter
Karrysuppe
|
---|
Pynt
Blade af bredbladet persille
|
|
---|---|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Krydret bulbur
Ristede mandler
Karrysuppe med krydret bulgur
Lav gerne en ekstra portion krydret bulgur - så har du en god start på en fyldig salat til i morgen.
Det krydrede fyld kan varieres med anden tørret frugt og andre grøntsager. Mandlerne kan erstattes af cashewnødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10090 kJ / 2412 kcal
Næringsindhold pr. 100g
374 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 12,1 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 55,9 % | 12,3 g |
Fedt: | 32 % | 3,2 g |
