Suppe med spinat og kylling
1 timer

Suppe med spinat og kylling

En dejlig let suppe med ris, spinat og kylling. På toppen er der bl.a. cremet salatost, som giver suppen fylde. Inspirationen kommer fra det kinesiske køkken.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe med spinat og kylling

En dejlig let suppe med ris, spinat og kylling. På toppen er der bl.a. cremet salatost, som giver suppen fylde. Inspirationen kommer fra det kinesiske køkken.

Antal portioner

Suppe

  • 100 g friske spinatblade
  • 300 g kyllingeinderfileter
  • 25 g smør
  • 1½ liter hønsebouillon
  • 125 g løse ris, parboiled (ca. 1½ dl)
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 200 g champignoner i tynde skiver
  • ½ dl japansk sojasauce

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Skær osten i tynde skiver og del hver skive i brud. Anret ost, løg og bladselleri i skåle hver for sig. Stil dem tildækket i køleskabet.

Suppe

Skyl spinatbladene i flere hold koldt vand, tør dem og skær dem i strimler. Skær kyllingekødet i meget tynde strimler. Lad smørret blive gyldent i en dyb gryde, fx en wok. Brun kødstrimlerne ved kraftig varme i ca. 2 min. og tag dem op. Hæld bouillonen i gryden og bring den i kog. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Sluk for varmen. Drys kartoffelmel over kødet og bland det godt sammen. Kom kød og champignoner i suppen under omrøring (herefter må suppen ikke koge). Smag til med soja og tilsæt spinaten.

Server straks suppen sammen med ost, løg og bladselleri.

Tip

Spinaten kan erstattes af ca. 25 g kørvelblade (ca. 3 dl).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %
Print