Suppe med spinat og kylling

Suppe med spinat og kylling

45 min
En dejlig klar suppe med ris, spinat og kylling. På toppen er der bl.a. cremet ost, som giver suppen fylde. Inspirationen kommer fra det kinesiske køkken.

Sådan gør du

  • Skær osten i tynde skiver og del hver skive i brud.
  • Anret ost, løg og bladselleri i skåle hver for sig. Stil dem tildækket i køleskabet.
Suppe
  • Skær kyllingekødet i meget tynde strimler.
  • Lad smørret blive gyldent i en dyb gryde, fx en wok. Brun kyllingestrimlerne ved kraftig varme i ca. 2 min. og tag dem op.
  • Hæld bouillon i gryden, bring i kog og tilsæt risene. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Sluk for varmen.
  • Drys kartoffelmel over kødet og bland det godt sammen.
  • Kom kød og champignoner i suppen under omrøring (herefter må suppen ikke koge). Tilsæt sojasauce og smag til.
  • Kom spinatblade i suppen og server den med det samme med ost, løg og bladselleri som tilbehør.

Du kan erstatte spinaten med ca. 25 g kørvelblade (ca. 3 dl).

Energiindhold for hele retten:

10782 kJ / 2577 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 21,4 % 4,7 g
Kulhydrat: 52,1 % 11,5 g
Fedt: 26,5 % 2,7 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

100 g Salatost
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
4 stilke Bladselleri i tynde stave (ca. 125 g)
Suppe
300 g Kyllingeinderfileter
20 g Smør
1½ liter Hønsebouillon
125 g Løse ris, parboiled (ca. 1½ dl)
2 spsk Kartoffelmel
225 g Champignoner i tynde skiver
½ dl Japansk sojasauce
100 g Skyllede babyspinatblade
Tilbehør
240 g Groft brød