Kartoffelsuppe med spinat, perlespelt og chorizo
30 min
•
Kartoffelsuppe med masser af fylde fra spinat, perlespelt og porrer - og med ristet chorizo som spicy topping. Kartoffelsuppen er nem og rimelig hurtig at tilberede de dage. hvor det godt må gå lidt stærkt, og du gerne vil bruge en færdig suppe - samtidig med du serverer mættende aftensmad rig på grøntsager for familien. Hvis du har en rest kogt perlespelt eller lignende, kan du endnu hurtigere sætte kartoffelsuppen på bordet.
Ingredienser
Perlespelt
2 dl
Vand
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
160 g
Perlespelt (ca. 2 dl)
|
Chorizo
125 g
Chorizopølse i tynde skiver
|
---|
Grøntsager
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
|
|
400 g
Frossen helbladet spinat
|
|
2 tsk
Frisk timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Suppe
1 liter
Kartoffel-porresuppe
|
---|
Tilbehør
240 g
Groft flute
|
---|
Sådan gør du
Perlespelt
Chorizo
Grøntsager
Kartoffelsuppe
Du kan bruge stegt bacon som drys på suppen. Eller du kan lave en vegetarisk version, hvor chorizoen bliver erstattet af hakkede salte eller røgede mandler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9682 kJ / 2314 kcal
Næringsindhold pr. 100g
413 kJ / 99 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 12,9 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 53,6 % | 13 g |
Fedt: | 33,5 % | 3,7 g |