Kartoffelsuppe med spinat, perlespelt og chorizo
30 min

Kartoffelsuppe med spinat, perlespelt og chorizo

Kartoffelsuppe med masser af fylde fra porrer, spinat og perlespelt - og spicy topping i form af ristet chorizo.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsuppe med spinat, perlespelt og chorizo

Kartoffelsuppe med masser af fylde fra porrer, spinat og perlespelt - og spicy topping i form af ristet chorizo.

Antal portioner
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 125 g chorizopølser i små, tynde skiver
  • 10 g smør
  • 200 g porrer i tynde ringe
  • 400 g frossen helbladet spinat
  • 2 tsk friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter Karolines Køkken® Mild Kartoffel Porresuppe

Tilbehør

  • 240 g groft flute

Pynt

  • friske timiankviste

Fremgangsmåde:

Bring vand og salt i kog. Kog perlespelten ved jævn varme og under låg i ca. 16 min. - eller til de er møre. Hold dem varme.

Lad en pande blive godt varm og tørrist chorizoskiverne i 5-10 min. - de skal være gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir - fx køkkenrulle.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg porrerne ved kraftig varme i ca. 3 min. til de er gyldne. Tilsæt spinat, timian, salt og peber og varm grøntsagerne igennem under jævnlig omrøring. Tag gryden af varmen.

Hæld suppen i en tykbundet gryde, og bring den i kog under omrøring. Fordel perlespelt og grøntsagsblandingen i 4 skåle. Hæld suppen over og fordel chorizo øverst. Pynt med timiankviste og server med flutes.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %
Print