Kartoffelsuppe med spinat, perlespelt og chorizo

30 min
Kartoffelsuppe med spinat, perlespelt og chorizo

Kartoffelsuppe med masser af fylde fra spinat, perlespelt og porrer - og med ristet chorizo som spicy topping. Kartoffelsuppen er nem og rimelig hurtig at tilberede de dage. hvor det godt må gå lidt stærkt, og du gerne vil bruge en færdig suppe - samtidig med du serverer mættende aftensmad rig på grøntsager for familien. Hvis du har en rest kogt perlespelt eller lignende, kan du endnu hurtigere sætte kartoffelsuppen på bordet.

Ingredienser

Perlespelt

2 dl Vand
½ tsk Groft salt
160 g Perlespelt (ca. 2 dl)

Chorizo

125 g Chorizopølse i tynde skiver

Grøntsager

10 g Smør
2 Porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
400 g Frossen helbladet spinat
2 tsk Frisk timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Suppe

1 liter Kartoffel-porresuppe

Tilbehør

240 g Groft flute

Sådan gør du

Perlespelt

  • Bring vand og salt i kog.
  • Kog perlespelten ved jævn varme og under låg i ca. 16 min., eller til den er mør. Hold perlespelten varm.

Chorizo

  • Lad en pande blive godt varm og tørrist chorizoskiverne i 5-10 min., eller til de er gyldne og sprøde.
  • Læg de ristede skiver på køkkenrulle.

Grøntsager

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg porrerne ved kraftig varme i ca. 3 min., til de er gyldne.
  • Tilsæt spinat, timian, salt og peber og varm grøntsagerne igennem under jævnlig omrøring.
  • Tag panden af varmen.

Kartoffelsuppe

  • Hæld suppen i en tykbundet gryde, og bring den i kog under omrøring.
  • Fordel perlespelt og grøntsagsblanding i 4 skåle. Hæld suppen over og fordel chorizo øverst. Server med flute.

Du kan bruge stegt bacon som drys på suppen. Eller du kan lave en vegetarisk version, hvor chorizoen bliver erstattet af hakkede salte eller røgede mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9682 kJ / 2314 kcal

Næringsindhold pr. 100g

413 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 12,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 53,6 % 13 g
Fedt: 33,5 % 3,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsuppe-med-spinat-perlespelt-og-chorizo/