Kartoffelsuppe med spinat, perlespelt og chorizo

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

Kartoffelsuppe med masser af fylde fra porrer, spinat og perlespelt - og spicy topping i form af ristet chorizo.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 125 g chorizopølse i små, tynde skiver
  • 10 g smør
  • 200 g porrer i tynde ringe
  • 400 g frossen helbladet spinat
  • 2 tsk friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft flute

Pynt

  • frisk timiankvist

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og salt i kog. Kog perlespelten ved jævn varme og under låg i ca. 16 min. - eller til de er møre. Hold dem varme.

Lad en pande blive godt varm og tørrist chorizoskiverne i 5-10 min. - de skal være gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir - fx køkkenrulle.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg porrerne ved kraftig varme i ca. 3 min. til de er gyldne. Tilsæt spinat, timian, salt og peber og varm grøntsagerne igennem under jævnlig omrøring. Tag gryden af varmen.

Hæld suppen i en tykbundet gryde, og bring den i kog under omrøring. Fordel perlespelt og grøntsagsblandingen i 4 skåle. Hæld suppen over og fordel chorizo øverst. Pynt med timiankviste og server med flutes.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: