Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe

35 min
Fryseegnet
Skøn hjemmelavet cremet kartoffelsuppe - et hit både hos børn og voksne. Kartoffelsuppen er vegetarisk med et dejlig sprødt drys på toppen af røgede mandler, persille og citronskal. Det sprøde drys giver ekstra smag og knas til suppen. Kartoffelsuppe er super nemt at lave og så er det samtidig billig og mættende mad, som smager dejligt....hvad mere kan man næsten ønske sig.

Sådan gør du

Kartoffelsuppe
  • Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt kartofler, løg og hvidløg. Svits grøntsagerne under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt bouillon og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 15 min., til kartoflerne er godt møre.
  • Blend suppen jævn, fx med en stavblender.
  • Tilsæt fløde, citronsaft, salt og peber, varm suppen igennem og smag til.
Sprødt drys
  • Bland mandler, persille og citronskal.
  • Server det sprøde drys til kartoffelsuppen sammen med landbrød.
Frysetip

Suppen kan fryses.

Tips

I stedet for de røgede mandler, i det sprøde drys, kan du blande persille og citronskal med små stykker stegt bacon. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte ekstra bouillon.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8959 kJ / 2141 kcal

Næringsindhold pr. 100g

384 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 12,8 % 2,9 g
Kulhydrat: 57,3 % 13 g
Fedt: 29,9 % 3,1 g
Mere inspiration

Dejlig cremet hjemmelavet aspargessuppe - skøn som både forret, hovedret og natmad.

Aspargessuppe
30 min
Aspargessuppe
(94)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kartoffelsuppe
Smør
20 g
Skrællede kartofler i mindre stykker
500 g
Grofthakkede zittauerløg (ca. 375 g)
5
Små hakkede fed hvidløg
3
Grøntsagsbouillon
¾ liter
Madlavningsfløde
2½ dl
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Sprødt drys
Grofthakkede røgede mandler
75 g
Hakket bredbladet persille
2 dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Tilbehør
Landbrød
300 g