Kartoffelsuppe i børnehøjde

Kartoffelsuppe i børnehøjde

30 min
Kartoffelsuppe med børnenes favoritfyld! Lad børnene komme med i køkkenet og forberede tilbehøret til denne nemme kartoffelsuppe - kun fantasien sætter grænser!

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog den i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.
  • Hæld suppen i en tykbundet gryde og bring den i kog ved jævn varme og under omrøring.
  • Anret quinoa, peberfrugter, mørbrad, edamamebønner og de øvrige toppings på et stort fad. Fordel suppen i 4 dybe tallerkener og server sammen med fadet med toppings og brød.
Energiindhold for hele retten:

13139 kJ / 3140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

471 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 16,8 % 4,7 g
Kulhydrat: 51,7 % 14,3 g
Fedt: 31,5 % 4 g
Mere inspiration

Foretrækker du at lave kartoffelsuppen selv, finder du en opskrift her.

Ingredienser

4 dl Vand
½ tsk Groft salt
175 g Lys quinoa (ca. 2 dl)
1 liter Kartoffel-porresuppe
300 g Gule og røde peberfrugter i små tern
200 g Røget mørbrad i strimler
150 g Optøede edamamebønner
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
100 g Lyse rosiner
50 g Babyspinatblade
50 g Peanuts
25 g Lucernespirer eller andre spirer
Tilbehør
240 g Lunt groft brød