Spinatsuppe

20 min
Spinatsuppe

Spinatsuppe med ostebrød er en nem hverdagsret. Spinatsuppe har dejlig blød konsistens og passer perfekt sammen med det sprøde ostebrød.

Ingredienser

Spinatsuppe

15 g Smør
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
1 Stort finthakket fed hvidløg
450 g Frossen hakket spinat
½ liter Madlavningsfløde
2 dl Vand
1 spsk Grøntsagsbouillon-pulver
⅛ tsk Fintrevet muskatnød
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Ostebrød

4 skiver Brød
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 spsk Solsikkekerner

Tilbehør

4 Smilende æg

Sådan gør du

Spinatsuppe

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt spinat og de øvrige ingredienser. Kog suppen i ca. 3 min. og smag til.

Ostebrød

  • Læg brødskiverne på en plade med bagepapir. Fordel ost og solsikkekerner på brødet og gratiner midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Server spinatsuppen med gratinerede ostebrød og smilende æg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9643 kJ / 2305 kcal

Næringsindhold pr. 100g

515 kJ / 123 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 19,3 % 5,8 g
Kulhydrat: 31,6 % 9,6 g
Fedt: 49,1 % 6,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/spinatsuppe/