Spinatsuppe

Spinatsuppe

20 min
Spinatsuppe med ostebrød er en nem hverdagsret. Spinatsuppe har dejlig blød konsistens og passer perfekt sammen med det sprøde ostebrød.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Spinatsuppe
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt spinat og de øvrige ingredienser. Kog suppen i ca. 3 min. og smag til.
Ostebrød
  • Læg brødskiverne på en plade med bagepapir. Fordel ost og solsikkekerner på brødet og gratiner midt i ovnen.
  • Server spinatsuppen med gratinerede ostebrød og smilende æg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8356 kJ / 1997 kcal

Næringsindhold pr. 100g

479 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 20 % 5,6 g
Kulhydrat: 25 % 7,1 g
Fedt: 55 % 7,1 g

Ingredienser

Spinatsuppe
Smør
15 g
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Stort finthakket fed hvidløg
1
Frossen hakket spinat
450 g
Madlavningsfløde
½ liter
Vand
2 dl
Grøntsagsbouillon-pulver
1 spsk
Fintrevet muskatnød
⅛ tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Ostebrød
Brød
4 skiver
Revet cheddar- og maasdammerost
100 g
Solsikkekerner
2 spsk
Tilbehør
Smilende æg
4