Spinatsuppe
30 min

Spinatsuppe

Skipper Skræk var vild med spinat! Så mon ikke også denne grønne, cremede suppe var lige noget for ham.
Fryseegnet
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spinatsuppe

Skipper Skræk var vild med spinat! Så mon ikke også denne grønne, cremede suppe var lige noget for ham.

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver

Tilbehør

  • 240 g ristet grovbrød

Efter suppen - til dessert

  • 4 æbler, fx elstar

Fremgangsmåde:

Tag ca. ½ dl sauce fra til pynt. Bring resten af saucen og de øvrige ingredienser i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Blend suppen med en stavblender i ca. 1 min. Skum evt. spinatsuppen og smag den til.

Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.

Ved serveringen

Kom suppen i varme dybe tallerkener. Fordel den hvide ostesauce i striber i suppen. Server bacon, ristet brød og resten af suppen ved siden af.

Tips

Hvis man vil have et måltid uden kød, kan man i stedet for bacon servere 50 g peanuts til suppen.

Eller man kan fordele 150 g revet ost, fx pasta- og gratineringsost på brødet og gratinere det i ovnen - ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 23 %
Print