Sursød nudelsalat og sprøde tigerrejer
30 min

Sursød nudelsalat og sprøde tigerrejer

Et godt alternativ til china-boxen....du kan selv nemt trylle en velsmagende nudelret frem med gulerødder og peberfrugter. Tigerrejerne vendes i rasp og revet ost og bliver sprøde i ovnen.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sursød nudelsalat og sprøde tigerrejer

Et godt alternativ til china-boxen....du kan selv nemt trylle en velsmagende nudelret frem med gulerødder og peberfrugter. Tigerrejerne vendes i rasp og revet ost og bliver sprøde i ovnen.

Antal portioner
  • 250 g tørrede fuldkornsnudler
  • 2 liter vand
  • 1 dl ufarvet lagereddike
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1½ tsk groft salt
  • 6 gulerødder i tynde stave (ca. 300 g)
  • 2 røde peberfrugter i tynde strimler (ca. 250 g)
  • 1 grøn peberfrugt i tynde strimler (ca. 125 g)

Sprøde tigerrejer

Tilbehør

  • ketjap manis
  • sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Kom nudlerne i en stor gryde med kogende vand. Efter 3-4 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Tag ½ dl kogevand fra og lad nudlerne dryppe af i et dørslag. Bland eddike, den ½ dl kogevand, sukker, salt og grøntsager i gryden og vend nudlerne i. Stil nudelsalaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Sprøde tigerrejer

Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, ost, tandoorikrydderi og salt i en anden tallerken. Vend rejerne først i æg og derefter i osteblanding - drys og tryk blandingen på. Læg de panerede rejer på en plade med bagepapir. Fordel overskydende osteblanding på rejerne og steg dem øverst i ovnen, til de er gyldne og sprøde.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Hvis du lader nudelsalaten blive helt kold, kan du tilsætte ½ dl kogevand ekstra, så salaten ikke bliver tør.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 18 %
Print