Krabbe

Krabbe

Oprindelse

Taskekrabber lever langs Norges kyster, rundt om De Britiske Øer, i danske farvande og langs den europæiske atlanterhavskyst.

Den grøndlandske krabbe lever i det nordlige Stillehav, men blev i 1960’erne sat ud i Beringshavet nordvest for Sovjetunionen, hvor de lever og spreder sig i det iskolde vand, nu også langs det nordlige af Norges kyst.

Anvendelse

Taskekrabber er normalt 15-20 cm over skjoldet.

Krabberne knuses, og i Danmark anvender vi kun de to store klosakse, hvor kødet er hvidt og fast. Kroppens kød er mere løst og brunligt og ikke så delikat.

Den grønlanske krabbe (snowcrab, snekrabbe) fanges ud for den grønlanske vestkyst og kan have forskellig størrelse og har glatte ben.

Kongekrabber (red king crab, kamchatka krabbe) er store krabber, der er 50 cm over skjoldet og har masser af pigge på krop og ben.

De er meget dyre og forhandles frosne. Er spiseklar efter optøning.

Sæson

Sæson april til november for taskekrabber, men krabbekløer fås hele året. Krabbekød forhandles også som konserves og som frostvare.

Kilder

  • Karolines Køkken