Kuller med porrecreme

Kuller med porrecreme

30 min
En af de 2 ugentlige fiskedage - mums!

Sådan gør du

Porrecreme
  • Svits porrerne i en tør sauterpande i ca. 5 min. Tilsæt sauce og peber og bring saucen i kog. Lad porrecremen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
  • Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fileterne med skindsiden nedad i ca. 4 min. Vend fileterne og steg dem færdige i ca. 1 min. Drys med salt.
  • Bring imens vand og salt i kog og kog pastaen uden låg i 2-3 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Læg kullerfileterne ovenpå porrecremen og pynt med porre. Server straks.
Tip
  • Kullerfilet kan udskiftes med andre fisk fra torskefamilien, fx lange, lyssej, hvilling eller torsk.
Energiindhold for hele retten:

6172 kJ / 1475 kcal

Næringsindhold pr. 100g

301 kJ / 72 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 38,4 % 6,8 g
Kulhydrat: 41,6 % 7,4 g
Fedt: 20 % 1,6 g

Ingredienser

Porrecreme
2 Porrer i tynde skrå skiver
¼ liter Let mornaysauce
Friskkværnet peber
15 g Smør
2 Kullerfileter med skind
¼ tsk Groft salt
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
200 g Frisk fuldkornspasta
Pynt
Fintsnittet porrer
4 Både af citroner (usprøjtede)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk