Pasta med laks

Pasta med laks

30 min
Pasta med laks - en ret som både børn og voksne vil elske at sætte tænderne i.

Sådan gør du

Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde.
  • Kog pastaen 10-11 min. til den er mør uden at være blød.
  • Gem et par dl kogevand og lad pastaen dryppe af i et dørslag.
Sauce
  • Bring ostesauce og 1 dl kogevand i kog under omrøring i den store gryde.
  • Tilsæt hvidløg, salt og peber. Vend porrer i og lad dem koge ved jævn varme i ca. 2 min. Kom peberfrugt og tomater i saucen og kog, stadig ved jævn varme, i ca. 2 min.
  • Skru op til kraftig varme, kom den afdryppede pasta i saucen og vend godt rundt - tilsæt evt. ekstra kogevand, hvis saucen er for tyk. Smag til.
Stegt laks
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Steg lakseternene ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend forsigtigt rundt, så ternene bliver stegt på flere sider. Drys med salt og peber.
  • Kom pasta og sauce i et stort fad. Drys med de stegt laksetern og server straks.
Energiindhold for hele retten:

9899 kJ / 2366 kcal

Næringsindhold pr. 100g

435 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 22,1 % 5,6 g
Kulhydrat: 44 % 11,3 g
Fedt: 33,9 % 4 g

Ingredienser

Pasta
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornspasta, fx fettucine
Sauce
4 dl Ostesauce
4 Små fed hvidløg i tynde skiver
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Porrer i skrå ringe (ca. 300 g)
1 Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
400 g Cherrytomater i halve
Stegt laks
1 spsk Rapsolie
300 g Renset laksefilet i 2 x 2 cm tern
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Finthakket porretop