Pasta med laks

30 min
Pasta med laks

Pasta med laks er en super nem opskrift, som både er for store og små. Grøntsager og ostesauce blandes og varmes, imens laksen steger. I opskriften er der brugt porrer, peberfrugt og tomater, men du kan fx også bruge spinat, kål eller svampe. En nem og hurtig pastaret til dage, hvor det skal gå stærkt i køkkenet.

Ingredienser

4 dl Ostesauce
1 dl Vand
4 Små fed hvidløg i tynde skiver
1 tsk Groft salt og friskkværnet peber
3 Porrer i skrå ringe (ca. 300 g)
1 Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
400 g Cherrytomater i halve
1 spsk Rapsolie
300 g Renset laksefilet i 2 x 2 cm tern
½ tsk Groft salt og friskkværnet peber

Tilbehør

300 g Tørret fuldkornspasta - koges

Sådan gør du

  • Bring ostesauce og vand i kog under omrøring i en gryde.
  • Tilsæt hvidløg, salt og peber. Vend porrer i og lad dem koge ved jævn varme i ca. 2 min. Kom peberfrugt og tomater i saucen og kog, stadig ved jævn varme, i ca. 2 min.
  • Skru op til kraftig varme, kom den afdryppede pasta i saucen og vend godt rundt - tilsæt evt. ekstra kogevand, hvis saucen er for tyk. Smag til.
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Steg lakseternene ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend forsigtigt rundt, så ternene bliver stegt på flere sider. Drys med salt og peber.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9903 kJ / 2367 kcal

Næringsindhold pr. 100g

455 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 22,1 % 5,9 g
Kulhydrat: 44 % 11,8 g
Fedt: 33,9 % 4,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-laks/