Krabbekløer med aioli-flødeskum
45 min
•
Smovse, smovse.....krabbekløerne smager fantastisk lækkert, især sammen med en god kraftig dip. Og så er det bare hyggeligt at samles om mad, hvor man hver især selv skal gøre lidt at arbejdet.
Ingredienser
Aioli-flødeskum
1½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1½ tsk
Dijonsennep
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Kogning af krabbekløer
4 liter
Vand
|
|
---|---|
1
Citron (usprøjtet) i skiver
|
|
5
Stilke fra friske dildkviste
|
|
2
Laurbærblade
|
|
10
Sorte peberkorn
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1½ spsk
Groft salt
|
|
12
Rensede krabbekløer (ca. 1¾ kg)
|
16 skiver
Italiensk flute (ca. 150 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Hakkede dildkviste
|
|
¼ tsk
Havsalt
|
Tilbehør
Citroner (usprøjtede) i både
|
---|
Sådan gør du
Aioli-flødeskum
Kogning af krabbekløer
Anretning
Kan du få fat i hele taskekrabber, er det at foretrække, da du spiser hele dyret og ikke kun dele af det. Men de kan være svære at skaffe. Se på Youtube hvordan du tilbereder de hele krabber.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23962 kJ / 5727 kcal
Næringsindhold pr. 100g
276 kJ / 66 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 69,4 % | 11,3 g |
Kulhydrat: | 10 % | 1,6 g |
Fedt: | 20,6 % | 1,5 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.