Hummer-hotdogs

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

Der er ikke meget kold tæer og pølsevogn over disse hotdogs. Men derimod en raffineret lille forret med hjemmebagte pølsebrød, hummer, lakserogn, saltet agurk og en frisk dressing til at binde det hele sammen.

Ingredienser

Antal portioner

Små pølsebrød - 12 stk.

Saltet agurk

  • 1 agurk i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt

Dressing

Hummer

  • 2 kogte hummere (ca. 1200 g)
  • 50 g smør
  • 1 flækket fed hvidløg
  • 75 g rensede blandede babysalatblade
  • 50 g ørred- eller lakserogn
  • 1 dl blade af skovsyre

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Små pølsebrød

Smelt smørret i en gryde og tilsæt flødefraiche. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og tril dem til aflange brød (ca. 10 cm lange). Lad pølsebrødene efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 20 min. Pensl pølsebrødene med æg og bag dem midt i ovnen.

Saltet agurk

Vend agurkeskiverne med salt og lad dem stå i ca. 5 min. Skyl agurken godt i koldt vand og vrid vandet fra, fx i et viskestykke.

Dressing

Pisk flødefraiche, citronsaft, salt og peber til skum - skummet er mere fast end et flødeskum. Smag til. Kom dressingen i en sprøjtepose eller frysepose.

Hummer

Flæk hummerne midt ned gennem ryggen og halen. Fjern mave, hjerne og tarm. Giv kløerne nogle forsigtige gok, så skallerne revner og kan trækkes af. Tag hummerkødet ud af skallerne i så store stykker som muligt. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt hvidløget og lun hummerkødet ved jævn varme i ca. 3 min.

Læg reder af salat på 6 portionstallerkener. Flæk pølsebrødene, så de hænger sammen i bunden og lun dem. Fyld det lune hummerkød og saltet agurk i brødene. Pynt med lakserogn, dutter af dressing, havesyre, citronskal og peber. Server straks sammen med resten af dressingen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan bage pølsebrødene i god tid, og lune dem lige inden serveringen.
Hummerne kan du koge dagen før. Pil kødet ud og stil det tildækket i køleskabet, til du skal lune det.
Dressingen kan du lave et par timer i forvejen og stille tildækket i køleskabet. Det samme kan du med den rensede salat.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: