Hummer-hotdogs

Hummer-hotdogs

Der er ikke meget pølsevogn over disse hummer-hotdogs. Hummer-hotdogs er derimod en raffineret lille forret med hjemmebagte pølsebrød, hummer, lakserogn, saltet agurk og en frisk dressing til at binde det hele sammen.

Ingredienser

Små pølsebrød - 12 stk.

25 g Smør
1 dl Mælk
15 g Gær
1 spsk Sammenpisket æg
½ tsk Groft salt
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)

Saltet agurk

1 Agurk i tynde skiver (ca. 200 g)
1 tsk Groft salt

Dressing

2½ dl Creme fraiche 38%
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Hummer

2 Kogte hummere (ca. 1200 g)
50 g Smør
1 Flækket fed hvidløg
75 g Rensede babysalatblade
50 g Ørred- eller lakserogn
1 dl Blade af skovsyre

Pensling

Sammenpisket æg

Pynt

Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Små pølsebrød

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og tril dem til aflange brød (ca. 10 cm lange). Lad pølsebrødene efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 20 min. Pensl pølsebrødene med æg og bag dem midt i ovnen.

Saltet agurk

  • Vend agurkeskiverne med salt og lad dem stå i ca. 5 min. Skyl agurken godt i koldt vand og vrid vandet fra, fx i et viskestykke.

Dressing

  • Pisk cremefraiche, citronsaft, salt og peber til skum - skummet er mere fast end et flødeskum. Smag til. Kom dressingen i en sprøjtepose eller frysepose.

Hummer

  • Flæk hummerne midt ned gennem ryggen og halen. Fjern mave, hjerne og tarm. Giv kløerne nogle forsigtige gok, så skallerne revner og kan trækkes af. Tag hummerkødet ud af skallerne i så store stykker som muligt. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt hvidløget og lun hummerkødet ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Læg reder af salat på 6 portionstallerkener. Flæk pølsebrødene, så de hænger sammen i bunden og lun dem. Fyld det lune hummerkød og saltet agurk i brødene. Pynt med lakserogn, små toppe af dressing, havesyre, citronskal og peber. Server straks sammen med resten af dressingen.

Du kan bage pølsebrødene i god tid, og lune dem lige inden serveringen. Hummerne kan du koge dagen før. Pil kødet ud og stil det tildækket i køleskabet, til du skal lune det. Dressingen kan du lave et par timer i forvejen og stille tildækket i køleskabet. Det samme kan du med den rensede salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10408 kJ / 2488 kcal

Næringsindhold pr. 100g

720 kJ / 172 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 20,1 % 8,5 g
Kulhydrat: 18,6 % 7,9 g
Fedt: 61,3 % 11,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hummer-hotdogs/