Jomfruhummerhaler x 2

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

30 min

Jomfruhummerhaler er en fantastisk spise, som skal nydes i fulde drag, når man er så heldig at komme i nærheden af dem.

Ingredienser

Antal portioner

Grillede jomfruhummerhaler

  • 1 kg rensede jomfruhummerhaler
  • 50 g smør
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g landbrød i skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Grillede jomfruhummerhaler

Klip halernes skal op på bensiden. Læg hummerhalerne på ryggen i en bradepande og fordel smør og krydderier. Grill øverst i ovnen. Tag hummerhalerne op, og hold dem varme. Vend brødskiverne i smørret fra bradepanden og læg dem på ovnens rist. Grill brødet øverst i ovnen - vend efter ca. 2 min.

Variation - kogte jomfruhummerhaler

Bring 1½ liter vand, ½ dl eddike, 5 dildkviste, 4 laurbærblade, 1 spsk groft salt og 10 sorte peberkorn i kog i en stor gryde. Kog 1 kg rensede jomfruhummerhaler ved svag varme og under låg i ca 4. min. Server med ristet brød, citronbåde og en dilddressing af 2½ dl cremefraiche 18%, ½ dl mayonnaise, 1 spsk citronsaft, 1½ dl hakket dild og ½ tsk havsalt.

Grill - jomfruhummerhaler

3-6 min.

Grill - brødskiver

4-6 min.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,4 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, rolle Provence, Frankrig

Til disse krydrede, grillede jomfruhummerhaler skal der serveres en krydret hvidvin, fx en côtes-de-provence Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til jomfruhummer