Jomfruhummerhaler x 2

Jomfruhummerhaler x 2

30 min
Jomfruhummerhaler er en fantastisk spise, som skal nydes i fulde drag, når du er så heldig at komme i nærheden af dem. Her er 2 varianter når du kan kaste dig ud i, når du vælger din jomfruhummer forret. Grillede jomfruhummerhaler eller kogte jomfruhummerhaler - valget er måske svært? Har du nok jomfruhummerhaler, kan du lave en overdådig portion af begge varianter og så springe hovedretten over. Server med godt brød og en god vin - lyder det ikke bare dejligt?
https://www.arla.dk/opskrifter/jomfruhummerhaler-x-2/

Sådan gør du

Grillede jomfruhummerhaler
  • Klip halernes skal op på bensiden. Læg hummerhalerne på ryggen i en bradepande og fordel smør og krydderier overpå. Grill øverst i ovnen. Tag hummerhalerne op, og hold dem varme. Vend brødskiverne i smørret fra bradepanden og læg dem på ovnens rist. Grill brødet øverst i ovnen - vend efter ca. 2 min.
Variation - kogte jomfruhummerhaler
  • Bring 1½ liter vand, ½ dl eddike, 5 dildkviste, 4 laurbærblade, 1 spsk groft salt og 10 sorte peberkorn i kog i en stor gryde. Kog 1 kg rensede jomfruhummerhaler ved svag varme og under låg i ca 4. min. Server med ristet brød, citronbåde og en dilddressing af 2½ dl cremefraiche 18%, ½ dl mayonnaise, 1 spsk citronsaft, 1½ dl hakket dild og ½ tsk havsalt.
Grill - jomfruhummerhaler
  • 3-6 min.
Grill - brød
  • 4-6 min.

Udskift chili med masser af hakket persille.

Energiindhold for hele retten:

8114 kJ / 1939 kcal

Næringsindhold pr. 100g

636 kJ / 152 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 54,1 % 20,2 g
Kulhydrat: 21,9 % 8,2 g
Fedt: 24 % 4,1 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Grillede jomfruhummerhaler
1 kg Rensede jomfruhummerhaler
50 g Smør
3 Små knuste fed hvidløg
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 tsk Groft salt
200 g Landbrød i skiver