Jomfruhummerhaler x 2
30 min

Jomfruhummerhaler x 2

Jomfruhummerhaler er en fantastisk spise, som skal nydes i fulde drag, når man er så heldig at komme i nærheden af dem.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jomfruhummerhaler x 2

Jomfruhummerhaler er en fantastisk spise, som skal nydes i fulde drag, når man er så heldig at komme i nærheden af dem.

Antal portioner

Grillede jomfruhummerhaler

  • 1 kg rensede jomfruhummerhaler
  • 50 g smør
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g landbrød i skiver

Fremgangsmåde:

Grillede jomfruhummerhaler

Klip halernes skal op på bensiden. Læg hummerhalerne på ryggen i en bradepande og fordel smør og krydderier. Grill øverst i ovnen. Tag hummerhalerne op, og hold dem varme. Vend brødskiverne i smørret fra bradepanden og læg dem på ovnens rist. Grill brødet øverst i ovnen - vend efter ca. 2 min.

Variation - kogte jomfruhummerhaler

Bring 1½ liter vand, ½ dl eddike, 5 dildkviste, 4 laurbærblade, 1 spsk groft salt og 10 sorte peberkorn i kog i en stor gryde. Kog 1 kg rensede jomfruhummerhaler ved svag varme og under låg i ca 4. min. Server med ristet brød, citronbåde og en dilddressing af 2½ dl cremefraiche 18%, ½ dl mayonnaise, 1 spsk citronsaft, 1½ dl hakket dild og ½ tsk havsalt.

Grill - jomfruhummerhaler

3-6 min.

Grill - brødskiver

4-6 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,4 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 31 %
Print

Vin match

Semillon, rolle Provence, Frankrig

Til disse krydrede, grillede jomfruhummerhaler skal der serveres en krydret hvidvin, fx en côtes-de-provence Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til jomfruhummer