Du kan forberede hele retten dagen i forvejen. Du skal blot stege jomfruhummerhalerne og polentaen lige inden servering.
Klem om jomfruhummerens skal med to fingre, så er den knækker. Så er det let efterfølgende at få skallen helt af. Lad evt. selve halefinnen sidde - det er meget dekorativt. Fjern strengen med en urtekniv, ved at lave et lille snit øverst i kødet og fisk strengen op. Polentaen kan du krydre som det passer dig bedst, prøv evt. med skalotteløg og urter. Eller lav en lidt mere hverdagsagtig udgave, og kom rejer ind i poletaen. Så sparer du de dyrere jomfruhummerhaler.
13004 kJ / 3108 kcal
1049 kJ / 251 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 11,4 % | 7 g |
Kulhydrat: | 15,3 % | 9,4 g |
Fedt: | 73,3 % | 20,8 g |
Trænger I til at få renset munden med en champagne granité inden hovedretten.
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
5 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
---|---|
125 g
Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
|
|
1 spsk
Frisk timian
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Salt
|
|
Friskkværnet peber
|
25 g
Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
|
|
---|---|
1 dl
Smagsneutral olie
|
1
Æggeblomme
|
|
---|---|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1½ dl
Smagsneutral olie fx rapsolie
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
12
Store jomfruhummerhaler
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Brøndkarse
|
---|