Skal der være fest, så lad der være fest... Denne forret med polenta, jomfruhummerhaler og aioli er en virkelig lækker og meget festlig forret. Jomfruhummerhaler med polenta er nem at gå til, men vil alligevel imponere de fleste. Og så kan du forberede hele forretten dagen inden - ja, polenta og aioli har ligefrem bedst af at blive tilberedt dagen inden.
Trænger I til at få renset munden med en champagne granité inden hovedretten.
Du kan forberede hele retten dagen i forvejen. Du skal blot stege jomfruhummerhalerne og polentaen lige inden servering.
Klem om jomfruhummerens skal med to fingre, så er den knækker. Så er det let efterfølgende at få skallen helt af. Lad evt. selve halefinnen sidde - det er meget dekorativt. Fjern strengen med en urtekniv, ved at lave et lille snit øverst i kødet og fisk strengen op. Polentaen kan du krydre som det passer dig bedst, prøv evt. med skalotteløg og urter. Eller lav en lidt mere hverdagsagtig udgave, og kom rejer ind i poletaen. Så sparer du de dyrere jomfruhummerhaler.
12958 kJ / 3097 kcal
1046 kJ / 250 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 9,8 % | 6 g |
Kulhydrat: | 16 % | 9,8 g |
Fedt: | 74,2 % | 21 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.