Polenta med jomfruhummerhaler og aioli

Polenta med jomfruhummerhaler og aioli

60+ min
Skal der være fest, så lad der være fest... Denne forret med polenta, jomfruhummerhaler og aioli er en virkelig lækker og meget festlig forret. Jomfruhummerhaler med polenta er nem at gå til, men vil alligevel imponere de fleste. Og så kan du forberede hele forretten dagen inden - ja, polenta og aioli har ligefrem bedst af at blive tilberedt dagen inden.

Sådan gør du

Polenta
  • Bring bouillon i kog i en gryde. Drys langsomt polenta i under omrøring og kog op ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
  • Tilsæt timian og citronskal og smag til med salt og peber.
  • Beklæd en bradepande (ca. 4 x 15 x 20 cm) med film.
  • Hæld den varme polenta i bradepanden og glat overfladen. Bank formen i bordet så polentaen bliver helt fast og tæt. Stil polentaen tildækket i køleskabet i min. 4 timer - gerne til næste dag.
  • Tag polentaen ud af bradepanden og skær den ud i 6 stave (ca. 2 x 1 cm i tykkelsen). Vend dem i lidt polentamel.
  • Hæld olien i en gryde og varm den op til ca. 180°.
  • Kom 3 af polentastavene i olien og fritér dem i ca. 5 min. - til de er lysebrune.
  • Tag polentafritterne op og læg dem på fedtsugende papir. Hold dem varme og fritér resten på samme måde.
Aioli
  • Pisk æggeblommen med citronsaft, hvidløg, salt og peber.
  • Pisk herefter lidt efter lidt olien i, i en tynd stråle.
  • Smag til.
  • Kom aiolien i en sprøjtepose, og stil den tildækket i køleskabet indtil serveringen.
Jomfruhummerhaler
  • Pil jomfruhummerhalerne og fjern strengen. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg jomfruhummerhalerne i ca. 1 min. på hver side. Drys med salt. Anret dem på 6 tallerkner, sammen med et stykke polenta, aioli og brøndkarse. Server straks.
Mere inspiration

Trænger I til at få renset munden med en champagne granité inden hovedretten.

Champagne granité
60+ min
Champagne granité
(24)
Velbekomme!
Forbered i god tid

Du kan forberede hele retten dagen i forvejen. Du skal blot stege jomfruhummerhalerne og polentaen lige inden servering.

Tips

Klem om jomfruhummerens skal med to fingre, så er den knækker. Så er det let efterfølgende at få skallen helt af. Lad evt. selve halefinnen sidde - det er meget dekorativt. Fjern strengen med en urtekniv, ved at lave et lille snit øverst i kødet og fisk strengen op. Polentaen kan du krydre som det passer dig bedst, prøv evt. med skalotteløg og urter. Eller lav en lidt mere hverdagsagtig udgave, og kom rejer ind i poletaen. Så sparer du de dyrere jomfruhummerhaler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13004 kJ / 3108 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1049 kJ / 251 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 11,4 % 7 g
Kulhydrat: 15,3 % 9,4 g
Fedt: 73,3 % 20,8 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Polenta
Grøntsagsbouillon
5 dl
Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
125 g
Frisk timian
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
25 g
Smagsneutral olie
1 dl
Aioli
Æggeblomme
1
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Finthakket fed hvidløg
1
Fint salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Smagsneutral olie fx rapsolie
1½ dl
Jomfruhummerhaler
Smør
25 g
Store jomfruhummerhaler
12
Groft salt
1 tsk
Pynt
Brøndkarse