Gratineret hummer med wasabiflødeskum

Gratineret hummer med wasabiflødeskum

Festligt og fornøjeligt.....halve hummere med sprød gratineret topping. Hertil et lækkert, lidt hot flødeskum og en farverig salat. Nemt og alligevel lidt luksuriøst.

Sådan gør du

Wasabiflødeskum
  • Rør fløde, limesaft, wasabi og salt sammen. Stil fløden tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og pisk til et meget let flødeskum.
Salat
  • Anret salatblade, mango og koriander på 6 tallerkener. Dryp med limesaft og drys med chili og salt.
  • Flæk hummerne midt ned gennem ryggen og halen. Fjern mave, hjerne og tarm. Giv kløerne nogle gok, så skallerne revner og kan trækkes af - men lad dem sidde på, så man selv gør det når hummerne skal spises. Læg de 6 halve hummere på en plade med alufolie. Hak brødet fint, fx i en hurtighakker. Bland brødkrumme, ost, hvidløg og salt godt. Fordel osteblandingen på de halve hummere og gratiner dem øverst i ovnen - lige inden serveringen.
  • Rør forsigtigt flødeskummet op og kom det i en sprøjtepose. Kom små toppe af wasabiflødeskum på salaten. Fordel de gratinerede halve hummere og limebåde på tallerkenerne og server straks.
Gratinering
  • Ca. 5 min. ved 250° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11444 kJ / 2735 kcal

Næringsindhold pr. 100g

454 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 50 % 13,4 g
Kulhydrat: 11,3 % 3 g
Fedt: 38,7 % 4,7 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Wasabiflødeskum
1½ dl
Friskpresset limesaft
2 tsk
Wasabi
1½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Salat
Rensede blandede babysalatblade
75 g
Mangofrugt i korte stave (ca. 250 g)
1
Frisk koriander
3 dl
Friskpresset limesaft
1 spsk
Finkthakket rød chilipeber
1½ spsk
Havsalt
¾ tsk
Kogte hummere (ca. 1800 g)
3
Franskbrød uden skorpe (ca. 75 g)
4 skiver
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
75 g
Lille knust fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Tilbehør
Limefrugter i både