Gratineret hummer med wasabiflødeskum

Festligt og fornøjeligt.....halve hummere med sprød gratineret topping. Hertil et lækkert, lidt hot flødeskum og en farverig salat. Nemt og alligevel lidt luksuriøst.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratineret hummer med wasabiflødeskum

Festligt og fornøjeligt.....halve hummere med sprød gratineret topping. Hertil et lækkert, lidt hot flødeskum og en farverig salat. Nemt og alligevel lidt luksuriøst.

Antal portioner

Wasabiflødeskum

Salat

  • 75 g rensede blandede babysalatblade
  • 1 mangofrugt i korte stave (ca. 250 g)
  • 3 dl friske korianderblade
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1½ spsk finkthakket rød chilipeber
  • ¾ tsk havsalt

Tilbehør

  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Wasabiflødeskum

Rør fløde, limesaft, wasabi og salt sammen. Stil fløden tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og pisk til et meget let flødeskum.

Salat

Anret salatblade, mango og koriander på 6 tallerkener. Dryp med limesaft og drys med chili og salt.

Flæk hummerne midt ned gennem ryggen og halen. Fjern mave, hjerne og tarm. Giv kløerne nogle gok, så skallerne revner og kan trækkes af - men lad dem sidde på, så man selv gør det når hummerne skal spises. Læg de 6 halve hummere på en plade med alufolie. Hak brødet fint, fx i en hurtighakker. Bland brødkrumme, ost, hvidløg og salt godt. Fordel osteblandingen på de halve hummere og gratiner dem øverst i ovnen - lige inden serveringen.

Rør forsigtigt flødeskummet op og kom det i en sprøjtepose. Kom små "dutter" af wasabiflødeskum på salaten. Fordel de gratinerede halve hummere og limebåde på tallerkenerne og server straks.

Gratinering

Ca. 5 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 45 %
Print

Vin match

Til de parfumerede nuancer i denne lækre ret skal serveres en aromatisk vin med lidt restsødme. En rigtig god riesling kabinett fra Mosel vil være skøn.

Læs mere om vin til mad