Gratineret hummer med wasabiflødeskum

Gratineret hummer med wasabiflødeskum

Festligt og fornøjeligt.....halve hummere med sprød gratineret topping. Hertil et lækkert, lidt hot flødeskum og en farverig salat. Nemt og alligevel lidt luksuriøst.

Ingredienser

Wasabiflødeskum

1½ dl Piskefløde
2 tsk Friskpresset limesaft
1½ tsk Wasabi
¼ tsk Groft salt

Salat

75 g Rensede babysalatblade
1 Mangofrugt i korte stave (ca. 250 g)
3 dl Frisk koriander
1 spsk Friskpresset limesaft
1½ spsk Finkthakket rød chilipeber
¾ tsk Havsalt
3 Kogte hummere (ca. 1800 g)
4 skiver Franskbrød uden skorpe (ca. 75 g)
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt

Tilbehør

Limefrugter i både

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 5 min. ved 250° - traditionel ovn.

Wasabiflødeskum

  • Rør fløde, limesaft, wasabi og salt sammen. Stil fløden tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og pisk til et meget let flødeskum.

Salat

  • Anret salatblade, mango og koriander på 6 tallerkener. Dryp med limesaft og drys med chili og salt.
  • Flæk hummerne midt ned gennem ryggen og halen. Fjern mave, hjerne og tarm. Giv kløerne nogle gok, så skallerne revner og kan trækkes af - men lad dem sidde på, så man selv gør det når hummerne skal spises. Læg de 6 halve hummere på en plade med alufolie. Hak brødet fint, fx i en hurtighakker. Bland brødkrumme, ost, hvidløg og salt godt. Fordel osteblandingen på de halve hummere og gratiner dem øverst i ovnen - lige inden serveringen.
  • Rør forsigtigt flødeskummet op og kom det i en sprøjtepose. Kom små toppe af wasabiflødeskum på salaten. Fordel de gratinerede halve hummere og limebåde på tallerkenerne og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11334 kJ / 2709 kcal

Næringsindhold pr. 100g

450 kJ / 107 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 50,6 % 13,4 g
Kulhydrat: 11,3 % 3 g
Fedt: 38,1 % 4,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/gratineret-hummer-med-wasabiflodeskum/