Grønkålschips

30 min
Grønkålschips

Grønkålschips er nemme og sjove at lave. Grønkålschips smager lækre som snack - men grøntkålschips er også lækre som topping på supper, gryderetter eller måske en pizza? Prøv grønkålschips næste gang du mangler et sprød element på din hverdagsret!

Ingredienser

Grønkålschips

1 spsk Olie
300 g Friske grønkålsblade
1 tsk Flagesalt

Sådan gør du

  • Riv grønkålsbladene fra stokken. Skyl bladene grundigt og tør dem godt fx med et rent viskestykke.
  • Riv bladene i mindre, mundrette stykker og læg dem på 2 plader med bagepapir.
  • Vend grønkålsbladene med olie og bag dem øverst og nederst i ovnen i ca. 20 min. ved 125° - varmluft - grønkålen skal være sprød, men stadig grøn.
  • Drys med salt og server.

Spis grønkålschipsene som snack eller server dem som sprød topping på gryderetter, supper eller pizza.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1105 kJ / 264 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,8 g
Protein: 21,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 19,4 % 3,9 g
Fedt: 58,9 % 5,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/gronkalschips/