Rødbedepizza med grønkålschips

Rødbedepizza med grønkålschips

55 min
En super lækker pizza med rødbedebund, smeltet danablu og ekstra lagret cheddar, sprøde grønkålschips, pære og mandler. Den smukke rødbedepizza, vi kan jo kalde den "King of the beet", vil forhåbentlig glæde både venner og familie.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Rødbedebund
  • Hak solsikkekernerne fint i en hurtighakker, til de ligner mel. Bland dem med rødbeder, hvedemel, olie, ost og salt og saml det til en fast dej.
  • Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir og tryk den ud til en firkantet bund (ca. 20 x 38 cm).
  • Forbag rødbedebunden midt i ovnen. Tag bunden ud og skru ovnen ned til 175°.
Grønkålschips
  • Tør grønkålsbladene godt og vend dem med olie.
  • Læg bladene på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen - hold øje, så de ikke bliver brændt.
  • Drys chipsene med salt.
Topping
  • Del danabluen i mindre stykker.
  • Kom revet ost, danablu og pære på den forbagte rødbedebund og bag pizzaen færdig midt i ovnen.
  • Tag pizzaen ud og fordel grønkålschips og mandler herpå. Dryp med olivenolie og server straks.
Grønkålschips
  • Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.
Energiindhold for hele retten:

12809 kJ / 3061 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1304 kJ / 312 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 13,8 % 10,6 g
Kulhydrat: 15,3 % 11,7 g
Fedt: 70,9 % 25 g

Ingredienser

Rødbedebund
80 g Solsikkekerner (ca. 1¼ dl)
250 g Fintrevne rødbeder
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
4 spsk Rapsolie
100 g Groftrevet lagret cheddarost
½ tsk Groft salt
Grønkålschips
50 g Skyllede grønkålsblade uden stilke og ribber
1 tsk Rapsolie
¼ tsk Flagesalt
Topping
100 g Groftrevet lagret cheddarost
1 Pære i tynde skiver (ca. 100 g)
50 g Grofthakkede mandler
1 spsk Olivenolie