Rødbedesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

1 timer

Smagen af rødbede bliver understøttet af en elegant dressing. Kapers er med til at give kant i denne lækre salat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 friske rødbeder
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 tsk honning
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl Arla A38® Ylette
  • 1 finthakket rødløg
  • 3 spsk kapers uden lage
  • 1 dl hakket frisk bredbladet persille

Pynt

  • bredbladet persille

Hertil

  • 400 g stegt fisk, fx dobbelt sildefileter eller makrel
  • 1 kg kartofler eller
  • 240 g rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Skyl rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  2. Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 40 min. eller til de er møre.
  3. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand.
  4. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i tynde stave og lad dem køle lidt af.
  5. Rør sennep, honning, salt og peber sammen i en skål. Rør yletten i sennepsblandingen.
  6. Vend rødbedestave, løg og kapers i salatsaucen. Stil rødbedesalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Vend forsigtigt persillen i salaten og smag den til. Anret rødbedesalaten i en skål og pynt med persille.

Madpakke til i morgen

Vend evt. små tern af marinerede sild i rødbedesalaten og kom den i en boks. Server salaten sammen med hårdkogte æg og rugbrød.

I stedet for at blande rødbedestave, løg, kapers og persille i dressingen kan ingredienserne lægges lagvis i en skål. Server dressingen i en skål ved siden af.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag