Grillet romainesalat med blåskimmeldressing

Grillet romainesalat med blåskimmeldressing

40 min
Salaten får en herlig røget grillsmag efter en hurtig tur på grillen. Smager skønt med den cremede dressing.

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade af salaten, halver de 2 hoveder og skær lidt af bunden - stokken skal holde sammen på salaten. Skyl salaten og læg det i isvand i ca. ½ time. Tænd op i grillen.
Blåskimmeldressing
  • Mos osten godt med en gaffel og rør creme fraichen i lidt efter lidt. Vend persille i og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet indtil serveringen.
  • Hæld salaten i en sigte og lad det dryppe godt af. Dup det godt på et viskestykke og spray salaten med et tyndt lag fedtstof. Grill salaten ca. 2 min. på begge sider - til det får farve. Læg salaten på et fad og dryp med lidt dressing. Server straks sammen med resten af dressingen.
Grill
  • Ca. 4 min.

Du kan også grille salaten på en grillpande. I stedet for blåskimmelost, kan du lave dressingen med salatost.

Dressingen smager også skønt til nye kartofler og andre grillede grøntsager.

Energiindhold for hele retten:

2791 kJ / 667 kcal

Næringsindhold pr. 100g

348 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 17,3 % 3,5 g
Kulhydrat: 5,5 % 1,1 g
Fedt: 77,2 % 7,2 g
Mere inspiration

Grillet kål er en delikatesse - og så oplagt, når grillen er tændt.

Ingredienser

2 Romainesalat (ca. 600 g)
Blåskimmeldressing
100 g Blåskimmelost
1 dl Creme fraiche
1 spsk Finthakket bredbladet persille
Smørspray
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk