Kartoffelsuppe med bacon og gremolata

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Nem kartoffelsuppe med sprøde baconstykker og gremolata af citronskal, persille og forårsløg. En simpel hverdagsforret, som også kan laves som hovedret med lidt ekstra grønt ved siden af.

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 skiver bacon (ca. 125 g)

Gremolata

  • 100 g forårsløg i meget tynde ringe
  • 2 dl grofthakket bredbladet persille
  • 3 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 240 g lunt groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde - vend af og til. Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle.

Gremolata

Bland forårsløg, persille og citronskal sammen.

Bring suppen i kog under omrøring. Hæld den i 8 skåle og fordel gremolataen herpå. Knæk den stegte bacon i mindre stykker og drys det over sammen med mandler, sorte løgfrø og friskkværnet peber. Server straks med brød.

Tip

Sorte løgfrø kan også kaldes nigellafrø eller 'jomfru i det grønne'.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: