Kartoffelsuppe med bacon og gremolata

Kartoffelsuppe med bacon og gremolata

30 min
Nem kartoffelsuppe med sprøde baconstykker og gremolata af citronskal, persille og forårsløg. En simpel hverdagsforret, som også kan laves som hovedret med lidt ekstra grønt ved siden af.

Sådan gør du

  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde - vend af og til. Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle.
Gremolata
  • Bland forårsløg, persille og citronskal sammen.
  • Bring suppen i kog under omrøring. Hæld den i 8 skåle og fordel gremolataen herpå. Knæk den stegte bacon i mindre stykker og drys det over sammen med mandler, sorte løgfrø og friskkværnet peber. Server straks med brød.

Sorte løgfrø kan også kaldes nigellafrø eller 'jomfru i det grønne'.

Energiindhold for hele retten:

6840 kJ / 1635 kcal

Næringsindhold pr. 100g

454 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 13,3 % 3,5 g
Kulhydrat: 43,4 % 11,6 g
Fedt: 43,3 % 5,3 g
Mere inspiration

Prøv også denne cremede kartoffelsuppe med spændende topping.

Kartoffelsuppe
35 min
Kartoffelsuppe
(65)

Ingredienser

8 skiver Bacon (ca. 125 g)
Gremolata
1 bundt Forårsløg i meget tynde ringe (ca. 100 g)
2 dl Grofthakket bredbladet persille
3 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 liter Kartoffel-porresuppe
25 g Ristede, grofthakkede mandler
¼ tsk Sorte løgfrø
Friskkværnet peber
Tilbehør
240 g Lunt groft brød