Kartoffelsuppe med bacon og gremolata
30 min
•

Nem kartoffelsuppe med sprøde baconstykker og gremolata af citronskal, persille og forårsløg. En simpel hverdagsforret, som også kan laves som hovedret med lidt ekstra grønt ved siden af.
Ingredienser
8 skiver
Bacon (ca. 125 g)
|
---|
Gremolata
1 bundt
Forårsløg i meget tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
---|---|
2 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
|
3 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
1 liter
Kartoffel-porresuppe
|
|
---|---|
25 g
Ristede, grofthakkede mandler
|
|
¼ tsk
Nigellafrø
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
240 g
Lunt groft brød
|
---|
Sådan gør du
Gremolata
Sorte løgfrø kan også kaldes nigellafrø eller 'jomfru i det grønne'.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7755 kJ / 1853 kcal
Næringsindhold pr. 100g
514 kJ / 123 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 11,7 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 38,3 % | 11,6 g |
Fedt: | 50 % | 6,9 g |
