Grøntsagsfrikassé med fisk og syrlig fløde

Grøntsagsfrikassé med fisk og syrlig fløde

30 min
En frikassé eller en suppe....eller noget lige midt imellem. I hvert tilfælde en dejlig ret med fisk og grøntsager og en fin sauce, man kan "søbe" op med brødet.

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min.
  • Skru op til kraftig varme og tilsæt persillerødder og bønner. Kog uden låg i ca. 5 min.
  • Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem forsigtigt med smør.
  • Bring vand, eddike, dildstilke og salt i kog i en sauterpande.
  • Skær fisken i 8-12 lige store stykker og læg dem i kogelagen. Damp fisken ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Tag fisken op og fjern dildstilkene.
  • Kom hvidløg og fløde i kogelagen og bring blandingen i kog under omrøring.
  • Kom grøntsagerne i 4 skåle eller dybe tallerkener. Fordel dildkviste og dampede fiskestykker på grøntsagerne.
  • Hæld den syrlige fløde over og drys med peber. Server straks med brød til - så man kan "søbe" fløden op.
Mere inspiration

Klassisk lammefrikassé med forårets spæde grøntsager.

Lammefrikassé
1 time
Lammefrikassé
(7)
Velbekomme!
Tip

Du kan servere eddike eller citron til fisken - til dem der vil have det ekstra syrligt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8237 kJ / 1969 kcal

Næringsindhold pr. 100g

256 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 29,3 % 4,4 g
Kulhydrat: 49,3 % 7,4 g
Fedt: 21,4 % 1,5 g

Ingredienser

Kartofler i korte stave
400 g
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Persillerødder i små tern
300 g
Frosne grønne bønner i mundrette stykker
300 g
Smør
25 g
Vand
2 dl
Ufarvet lagereddike eller anden lys eddike
1 spsk
Dild stilke
5
Groft salt
1 tsk
Renset lyssejfilet uden skind, eller kulmule, lange eller torsk
500 g
Små fed hvidløg i tynde skiver
2
2½ dl
Friske dildkviste
2 dl
Pynt
Friskkværnet peber
Tilbehør
Groft landbrød
200 g