Grøntsagsfrikassé med fisk og syrlig fløde

Grøntsagsfrikassé med fisk og syrlig fløde

30 min
En frikassé eller en suppe....eller noget lige midt imellem. I hvert tilfælde en dejlig ret med fisk og grøntsager og en fin sauce, man kan "søbe" op med brødet.

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min.
  • Skru op til kraftig varme og tilsæt persillerødder og bønner. Kog uden låg i ca. 5 min.
  • Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem forsigtigt med smør.
  • Bring vand, eddike, dildstilke og salt i kog i en sauterpande.
  • Skær fisken i 8-12 lige store stykker og læg dem i kogelagen. Damp fisken ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Tag fisken op og fjern dildstilkene.
  • Kom hvidløg og fløde i kogelagen og bring blandingen i kog under omrøring.
  • Kom grøntsagerne i 4 skåle eller dybe tallerkener. Fordel dildkviste og dampede fiskestykker på grøntsagerne.
  • Hæld den syrlige fløde over og drys med peber. Server straks med brød til - så man kan "søbe" fløden op.

Du kan servere eddike eller citron til fisken - til dem der vil have det ekstra syrligt.

Energiindhold for hele retten:

8233 kJ / 1968 kcal

Næringsindhold pr. 100g

256 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 29,3 % 4,4 g
Kulhydrat: 49,3 % 7,4 g
Fedt: 21,4 % 1,5 g
Mere inspiration

Klassisk lammefrikassé med forårets spæde grøntsager.

Lammefrikassé
1 time
Lammefrikassé
(9)

Ingredienser

400 g Kartofler i korte stave
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
300 g Persillerødder i små tern
300 g Frosne grønne bønner i mundrette stykker
25 g Smør
2 dl Vand
1 spsk Ufarvet lagereddike eller anden lys eddike
5 Stilke fra de friske dildkviste
1 tsk Groft salt
500 g Renset lyssejfilet uden skind, eller kulmule, lange eller torsk
2 Små fed hvidløg i tynde skiver
2½ dl Madlavningsfløde
2 dl Dildkviste
Pynt
Friskkværnet peber
Tilbehør
200 g Groft landbrød