Grøntsagsfrikassé med fisk og syrlig fløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

30 min

En frikassé eller en suppe....eller noget lige midt imellem. I hvert tilfælde en dejlig ret med fisk og grøntsager og en fin sauce, man kan "søbe" op med brødet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g kartofler i korte stave
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g persillerødder i små tern
  • 300 g frosne grønne bønner i mundrette stykker
  • 25 g smør
  • 2 dl vand
  • 1 spsk ufarvet lagereddike eller anden lys eddike
  • 5 dild stilke
  • 1 tsk groft salt
  • 600 g renset filet af torskefisk uden skind, fx lange, kulmule, sej eller torsk
  • 2 små fed hvidløg i tynde skiver
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 2 dl friske dildkviste

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g groft landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Skru op til kraftig varme og tilsæt persillerødder og bønner. Kog uden låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem forsigtigt med smør.

Bring vand, eddike, dildstilke og salt i kog i en sauterpande. Skær fisken i 8-12 lige store stykker og læg dem i kogelagen. Damp fisken ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Tag fisken op og fjern dildstilkene. Kom hvidløg og fløde i kogelagen og bring blandingen i kog under omrøring.

Kom grøntsagerne i 4 skåle eller dybe tallerkener. Fordel dildkviste og dampede fiskestykker på grøntsagerne. Hæld den syrlige fløde over og drys med peber. Server straks med brød til - så man kan "søbe" fløden op.

Tip

Du kan servere eddike eller citron til fisken - til dem der vil have det ekstra syrligt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,2 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: