Grøntsagsfrikassé med fisk og syrlig fløde
30 min

Grøntsagsfrikassé med fisk og syrlig fløde

En frikassé eller en suppe....eller noget lige midt imellem. I hvert tilfælde en dejlig ret med fisk og grøntsager og en fin sauce, man kan "søbe" op med brødet.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagsfrikassé med fisk og syrlig fløde

En frikassé eller en suppe....eller noget lige midt imellem. I hvert tilfælde en dejlig ret med fisk og grøntsager og en fin sauce, man kan "søbe" op med brødet.

Antal portioner
  • 400 g kartofler i korte stave
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g persillerødder i små tern
  • 300 g frosne grønne bønner i mundrette stykker
  • 25 g smør
  • 2 dl vand
  • 1 spsk ufarvet lagereddike eller anden lys eddike
  • 5 dild stilke
  • 1 tsk groft salt
  • 600 g renset filet af torskefisk uden skind, fx lange, kulmule, sej eller torsk
  • 2 små fed hvidløg i tynde skiver
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 2 dl friske dildkviste

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g groft landbrød

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Skru op til kraftig varme og tilsæt persillerødder og bønner. Kog uden låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem forsigtigt med smør.

Bring vand, eddike, dildstilke og salt i kog i en sauterpande. Skær fisken i 8-12 lige store stykker og læg dem i kogelagen. Damp fisken ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Tag fisken op og fjern dildstilkene. Kom hvidløg og fløde i kogelagen og bring blandingen i kog under omrøring.

Kom grøntsagerne i 4 skåle eller dybe tallerkener. Fordel dildkviste og dampede fiskestykker på grøntsagerne. Hæld den syrlige fløde over og drys med peber. Server straks med brød til - så man kan "søbe" fløden op.

Tip

Du kan servere eddike eller citron til fisken - til dem der vil have det ekstra syrligt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 22 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Protein: 32 %
  • Fiber: 37,2 g
Print